[q]
(6) 

yurtdışı staj

c1b2k3 #367840
almanyada bir firmada staj yapmak istiyorum. oradayken firma sahibiyle konuşmuştuk gel burada yap demişti.

şimdi merak ettiğim şu schengen vizesiyle mi gidip çalışıcam yoksa farklı bir vizesi mi var? çünkü orada da sigorta falan başlatması lazım galiba? bunun prosedürü nedir?


 

schengen genel olarka tüm vizelerdir. davetiye ile vize almalısın, detayları almanya elciliğinden öğrenmelisin ama şirket davetiye yollarsa %99 vize alırsın. önemli hususlar kalacak yerin olmalı ve staj esnasında alacağın ücret yaşamını idame etmeye yetmeyecekse kalan miktarı hesabında göstermelisin. yani adamlar kalacak yer problemi ve para problemi olanı almıyor.

alchemistt

stajın türü nedir?
para almayacaksanız çalışma izni de gerekmiyor
para vereceklerse firma sizin adınıza çalışma izni almalı farklı vizesi yok staj vizesi diye birşey va Alman konsolosluğundan alacaksınız ama çalışma izni oranın SGKsından alındığı için uzun sürüyor erkenden vize başvurunuzu yapın
gerekli evrakları sayıyorlar zaten
kabul mektubu, ödeme onayı vs vs

niye ama

Staj yapacagin firma sana staj kabul belgesi yani bir davetiye yolluyacak.
Onunla beraber konsolosluga gittigin zaman sana egitim vizesi verecekler.
Almanya ya gittigin zaman da oturum izni alacaksin. Firma senin sigortani vs. herseyini yapacak.

caks

okulunuzun uluslararası ofisini mutlaka bilgilendirin, yasal bir yazışma da vize baçvurunuzda gerecekcektir. mümkünse eramus stajı yapın, böylece okuldan para da alırsınız.

mocha

mocha+1

mocha'nin da dedgigi gibi bölüm baskanini ve gerekli birimleri bilgilendirmen iyi olur. Erasmus stajida daha iyi olur. Ama dikkat erasmus staji basvurularinin bitmesine 2 gün kaldi 15 subat son gün. Ayrica erasmus staji yaparsan daha kolay vize alirsin, özel ögrenci staji yaparsan hele hele staj yapacagin firma kücük bir firma ise konsolosluk ugrastirir.

caks
1

mobil görünümden çık