merhaba arkadaşlar,

bilgisayarda video izlemek, makale okumak, google chrome ile surf yapmak, stream yayınlardan (ultrasurf kullanarak) atletizm programlarını ve müsabakalarını izleyen, word dosyalarına not alan bir kişiyim.

windows'un herşeyi benim canımı sıkıyor artık. virüs programları filan kullanmıyorum.

linux nedir az bilgim var. bana yardım edin lütfen:

1. linux kurmalı mıyım?
2. linux nasıl kurulur, görseli var mıdır?
3. linux kurarsam belli özelliklerden faydalanmamın önü kesilir mi?

saygılar sevgiler

 

linux değil, bir linux dağıtımı kuracaksınız. ubuntu'yu duymuşsunuzdur, en popüler dağıtımlardan. benim önerimse linux mint. sözlükten vs. yorumları okuyup karar verin.

windows'ta kullandığınız tüm programların karşılığı linux'ta vardır (ve ücretsizdir.) ayrıca karşılığını bulamadığınız windows programlarını da wine kurarak kullanabilirsiniz.

kurulum dvd'sini indirince zaten kurarken yeteri kadar yardımcı oluyor, olmazsa da onlarca forum adım adım anlatıyor. çok zor bir şey değil yani.

yvandal

Ben de Ubuntu Linux kullanmanızı öneririm. Versiyon 10.04 sürümü kararlıdır ve Canonical tarafından desteği sürdürülmektedir. Windows'u kaldırmadan kolaylıkla deneyebilirsiniz. Aşağıdaki sayfadan Wubi adlı program ile sanki sıradan bir program kuruyormuş gibi Windows yüklü bilgisayara 2. işletim sistemi olarak nasıl kuracağınız anlatılmıştır. İstediğinizi bulacağınıza eminim.
www.ubuntu.com

burka

1- kurmalısın, ubuntu güzeldir.
2- google'a ubuntu indir, türünden bir şey yazınca kendi sitesinden indirirsin, kurması çok basit zaten.
3- sana önerim ikisini bir kullanman, ilk önce windows'u silme, ubuntuyu kur, daha sonra memnun kalırsan, programlarından filan verimi alırsan sil gitsin windows'u.

fakyoras

live (çalışan ) cd ile başlamak en garantilisi.google=> ubuntu live cd

izole

ozguryazilimsendikasi.org

bu blogdaki yazılar hiç olmazsa Özgür Yazılım adına bir şeyler sunacaktır sana.

mahsus mahal
1

mobil görünümden çık