kactir goruyorum bugun artik 2 tane satilik ilani gorunce bi sorayim dedim. satilik ilanlarinda fiyat vermeyenleri tuttuguna gecirmeye calisan (hani vardir ya kac para dersin kac para verirsin derler) insanlar olarak goruyorum, kendilerini tartaklayasim geliyor.

neden fiyat vermiyosunuz satilik ilanlarinda? adam kaziklamak? degil? peki o zaman, karsiliginda kac para almak istediginizi bilmediginiz birseyi neden satiyorsunuz? (para muhim degilse bagislayin o zaman arkadas?)


 

1. kişisel tatmin. ürünün kaç para ettiğini öğreniyorlar.
2. aranmak, mesajlaşmak hoşlarına gidiyor. ilgiye aç olmak.

sen kaç para verirsin diyenlere 1tl diyorum.

lanlanlan

katılıyorum kesinlikle bir de fiyatı konuşuruz yazıyorlar bana uymayacaksa neden konuşayım ki yaz direk göreyim işte çok anlamsız gerçekten. zaman israfı sonuçta.

Lucifer7

bir de şu açıdan bak, çünkü ben de yapıyorum bunu bazen,

kaça gider bilmiyorum. atıyorum 50 desem alan çıkmasa benim için iyi olmayacak. 40 desem belki ederinin altına veriyorum. dolayısıyla teklifi siz verin diyorum. teklifin ederinin altında olduğuna emin olduğum için biraz yukarısına çıkmasını talep ediyorum.

bence bu gayet makul bir mantık.

cro magnon

arada iyi niyetli durumlar olsa da geneli satabilidiğim kadar paraya satayım mantığı olsa gerek.

literally dead

yani kaça gider bence değil ya bence şimdi hele, aç gittigidiyor'u sahibinden'i ne kadar istiyorlar bak yenisi ne kadar bak ne bileyim şimdi iphone 4s'in ne kadar ettiği ortada yani ama adam yazıyor fiyatı konuşuruz amerikadan yeni geldi, "yeni düştü bu deyin bakalım gençler gaç para verionuz bu güzele" falan desinler olmadı.

Lucifer7

aynen katılıyorum. bazılar tam da sizin dediğiniz tipte. bi de adres sorup nereden gideceğini yazmayanlar var.

kim milton nielsen

zaten bu tarz suistimallerin önüne geçmek için çoğu forumda fiyat belirtmeden ilan vermek yasaktır hatta bazılarında ürünün kendi resmini koymak da zorunludur.
ne kadar ettiğini gerçekten bilmiyorsa bunu belirterek ilan verilmesini ben yanlış görmüyorum. ya da en kötü ihtimalle piyasada fiyatı bilinen bir ürün bile olsa "en fazla verene satıcam" gibisinden bir not yazılsa etik olarak daha uygun olabilir.
ama şu anda burada satılık ilanlarında böyle bir kural yok ve bence de olmasın zira çok kural/yasak konulmaya başlandı mı sonu gelmez..

gaia
1

mobil görünümden çık