MErhaba,

Bilgisayarımı HDMI kablo ile TV'ye bağlıyorum. 1920x1080 çözünürlük ile bağlanıyor. Bilgisayarımdaki full HD bir filmden en iyi görüntü kalitesini almak için ne yapmam lazım.

Sanki bu şekilde izlediğim filmler Teknosa yada benzeri bi yerde gösterilen filmler kadar kaliteli gözükmüyor. Panasonic Viera full hd plazma televizyonum var.

Sorun labtopu tv'ye bağlarken mi yaşanıyor acaba? ekstra bişi yapmam lazım mı?

 

renk ve frekans ayarların tam mı?

jadle

filmlerin sadece full hd olması çok bir anlam ifade etmiyor aslında. fullHD diye iki saatlik film indirdiysen ama dosya boyutu 2GB ise çok şey bekleme derim. öncelikle görüntü kalitesinden emin olduğun bir medya ile denemelerini yap bence.

Bir de tv'nin görüntü ayarları var, ben real cinema mı ne ona ayarlıyorum.

mevtagezer

renk ve frekans ayarları nasıl yapılıyor.

Bugrajole

TV'nin 1920 X 1080 çözünürlükteki tazeleme sıklığı (frekans dediğim bu) bilmen gerekiyor. LAptop'tan da çıkışı bu şekilde ayarlaman gerekiyor.

Renk de hem TV'nin kendi ayarlarından hem de laptoptan yapılmalıdır.

Contrast, Hue, B/W vs. bu ayarlar işte.

Kısacası laptopu TV'ye bağladıktan sonra masaüstünde boş bir yere sağ tıkayıp, Ekran çözünürlüğü hatta oradan da Gelişmiş seçenekleri kurcalaman gerekebilir.

jadle
1

mobil görünümden çık