Sorun oda arkadasim. İlk geldigi zaman kendisini ayni odaya cikmadan bir ay oncesindwn taniyordum az bucuk. İkimizde yeni basladik universiteye. Bu cocuk ne sigara kullanirda ne de alkol. Ama simdi sanki kirk yillik iciciymis gibi surekli alkol istiyo icek mi la diyp duruyo. Yan odadan iki yakin arkadasin arasina girip onlar gibi olmaya calisiyo. Aslinda onlarda o kadar icmiyo sadece agizda . İcelim icelim diyip duruyolar. bir de surwkli asik oldum muhabbeti. Ayni ortamda bende varim ben onlar gibi olmamak istedikce onlar bwni daha cok ariyo soruyo biseyler yapalim diyo bu onlar gibi olmaya calisiyo. Ve kendine yazik ediyo. Tam bir simarikmis gibi davraniyo oyle olmaya calosiyo.

Onun hayati sadece arabasinda gecmis bi de cook.uzun sureli bi sevilisi varmis. O da istanbuldan. Kiucuk bi hayati vardi. Belli seyler uapardi. Buraya gelince costu iste. Ama yazik oluyo.

Hani bende icki kullanmam sigara kullanmam biri degilim. Deli gibi icerim ama 10. Sinif gibide kimseye anlatmam surekli. Bunlar alinda oyle. Daha yeni lise 2 3 olmus gibiler.

Neyse uzatmamayim. Ben bi cocugu eski haline getirmek istiyorum. O ozenti olmadigi gunlere. Acikca soyleyeyim cok dayanamiyorumda bu ozentiliklere simarikliklara. Ben ondan cok farkli bi hayati biraktim heldim bu dandik sehre. Neyse.

Bu tip davranislarla ilgili yazi bulup ona okutmak daha dogrusi ona bu yazilari ben oldugumu bilmeden okutmak istiyorum. Boyle yazilar ve okutma fikirlerine coook acigim.

Not: az bi surede istte kalsa cok iyi olur. Belki birisini alkol ve ozellikle sigaradan uzaklasiricaz.

 

bence buna hakkınız yok, yani ona bir kere söyleyebilirsiniz, ama içten içe onu bu şekilde davranmaktan alıkoymak istemek o kişiye saygısızlıktır. adam içmek istiyorsa içsin. sen içmek istemiyorsan ya da onun yapmak istediği senin özentilik olarak tanımladığın şeyleri yapmak istemiyorsan ve seni buna davet ya da teşvik etmesi senin hoşuna gitmiyorsa seni buna sürüklememesi için uyarabilirsin. yani onun da seni sürekli "şunu yapalım, bunu yapalım" diye sıkması hoş değil.
siz bence bir kere arkadaşlığınızın hatrına konuşun gerisine karışmayın, o onun bileceği iş.
ayrıca balık kraker'e katılıyorum yazımınız kötü okuyana kadar canım çıktı.

rodeocu

arkadaşın sen onun yanında onu eski haline getirmeye çalıştıkça senden nefret edecektir.
ailesinden ayrılmanın getirdiği özgürlük ve ergenlik etkileri görülüyor.
sende ona annesi babasıymış gibi kısıtlayıcı davranırsan senden nefret eder arkadaşını kaybedersin.

insanları değiştirmek zor. yorulma oluruna bırak.

www.dailymotion.com

ha bu arada ben ne yapacağım diye soruyorsan, bana kalırsa git yeni insanlarla tanış, yeni dostlar bu ama eski bozuklarla aran bozuk olmasın gün ola harman ola.. onlara işin düşebilir allah göstermesin muhtaç olabilirsin.

istenmeyen_adam

salla gitsin üniversite de vardır öyle tipler oda sana denk gelmiş ne yapsan vazgeçiremessin tadını aldı iki de arkadaş buldu ya sen ne desen boş yoluna bak kendini bozandan sana arkadaş olmaz selamını kesme ama bel bağlama gün gelir en ihtiyacın olduğu anda aptal bir ortamı sana rahatlıkla tercih edebilir buda sana ciddi koyar ama bunlar var sayım ben ne seni ne de üniversite görüp kendini bozmuş arkadaşını tanırım belki toparlayabilir belli mi olur :D

bebekkoala

karşına al, açık, açık konuş. adamsa anlayacaktır zaten. yok trip atıyorsa, şahsen öyle birisiyle takılmaktansa yalnız olmayı tercih ederdim.
yazı istemişşin; (git: www.messagefrommasters.com)
hadi rastgele.

pangea

yaşaması gereken ya da yaşaması gerektiğini düşündüğü şeyleri yaşamaya çalışıyor. bir ömür öyle geçmez, bırakın zamanı gelince durulur.

animus
1

mobil görünümden çık