Diyelim ki cok degerli bir yerde 0 bi daireniz var. Daha yeni yapildi. Dairenin degeride 900bin lira falan. Ama bulundugu yerde 3 kusur milyona kadar evler bile var. Ve her gecen gun biraz daha degerleniyo yer. Ben burda oturmaya basladim 5 sene sonra buranin degeri diser mi 2. El diye. Duserse ne kadar diser acaba?




 

dostum dairenin değeri düşer mi :) kilometresi yok ki bunun sıfır olsun. 900 bin liraya daire de iyiymiş hey maşallah..

avkatbey

düşmez. daha da artar. açıkçası o fiyata alındıysa markalı bir konuttur. markalı konutların da değeri genelde yukarı çıkar hep. sen oturursan ne kadar düşer?
evin içine bile etseniz en fazla 20-30 bin tl'ye o içine edilen yerler onarılır. çünkü 900 bin tl'lere aldığınız dairelerdeki dekorasyonun değeri 50 bin tl bile etmez ;)

ozdek

ev araba gibi mekanik bir şey değil ki değeri düşsün. en fazla bir tadilat ister o da devede kulaktır zaten. ev 5 sene boş kalsa bile sonuçta 5 yıllık evdir. 2. el sıfır gibi bir kıstas yoktur. evin muhiti, alanı, balkonu mutfağı demirbaşları gibi etkenler değerini etkiler. yoksa 30 yıl hiç oturulmamış evle oturulmş ev arasında fark yoktur.

ground

gayrımenkulda mesele arz- talep meselesidir.

merkezi yerlerden uzaklaşmamak gerek merkezi yerler her zaman değerlenir. bugün insanlara bakıyorum hangi akla hizmet dağda bayırda yeni yapı alanı diye öyle kıytırık evlere 400bin 500bin lira gözü kapalı veriyor şaşırıyorum hepsinin ellerinde patlıyacak ne yazık ki.

titoslavija

@ground +1

ayrıca sırf bu yüzden evi boş tutmayı düşünsen bile evin değeri 5 senede oluşan kira zararından daha fazla düşmez. manzara kapanması, kriz vb. dış etkenler olur o zaman düşer.

@titoslavija, artık istanbul tek merkezli olmayacak da ondan. fabrikalar, iş yerleri yavaş yavaş şehir dışına taşınıyorlar. çünkü şehir merkezinde kira ve arsalar çok pahalı. eskiden halkalı dağ başı görülürdü şimdi trilyonluk evler yapılıyor oraya. şimdi beylikdüzü dağbaşı görülüyor. yakında selimpaşa'da falan yapılacak o siteler. o zaman da oraya dağ başı denilecek. istanbul'un kültür ve eğlence hayatı merkezde onun dışında her şey her yerde var artık. belki bir de sağlık. gerçi çapa'yı da büyük ihtimalle halkalı'ya taşıyacaklar galiba ama...

merhum

900 bin liraya daire kavramı bana tuhaf geliyor o paraya öküz alınır villa yapılır falan filan zaten dünyada neyi anlıyabiliyorum ki?
düşmez diyen arkadaşlara amerikada'daki emlak krizi sonucunda ev fiyatları ne oldu sormak isterim.

joepiscopo

Daire merkezi bir semtte ise değeri düşmez. Deprem yönetmeliği değiştikten sonra yapıldığı için yeni bir depremden sonra da değeri düşmez. Uydu kentlerden birinde ise arz fazlalığı sebebiyle finansal kriz dönemlerinde bir miktar düşebilir.

SiyamkedisiZorro

tonla lüzumsuz site dikiliyor her yere, arz talep oranları kafayı yiyecek gibime geliyor yakında, düşebilir belki ama normal birşey değil yani.

yuto
1

mobil görünümden çık