merhaba, şimdi geçenlerde elemanın biri laptopun klavyesine şampanya döktü, şimdi yapış yapış bir space ve ctrl tuşum var, bunları çıkarıp altlarını temizlemek istiyorum fakat tuşlar çıkacak gibi değil, nası yapacaz bunu? alet dell inspiron n5010 bu arada fotoğraftaki de bıçağım ve klavyem.




 

Tek tek söküp temizleyip geri takabilirsin fakat hiçbir şekilde eskisi gibi olmayacak. Birkaç tuşum için bunu denedim ve aylarca space tuşu adam gibi basmamaya zor algıladı. Sonra kendiliğinden düzeldi. Başka tuşlar hiç düzelmedi. Yani klavyenin yıpranması olası.

Buhar üfleyebilen bir ütü ile tuşların arasına buhar gönder ve anında sofra peçetesi (kenarları düz ve sert olanlar) ile tuşların altlarını yavaş yavaş silebilirsin. Çok uğraştıracak ama sökmekten daha makul geliyor (denendi, işe yarıyor).

guzelmarmara

bıçakla zorlama. elle çıkart.

ufak tuşlar kolay da space gibi büyük tuşlar için farklı mekanizmalar olabiliyor tuş stabil dursun diye. onlara dikkat et çıkartırken ki tekrar takabilesin.

burfak
1

mobil görünümden çık