Nat. Geo. da yıllar önce izlediğim bir kurtarma operasyonunda enkaz altında kalanlara enkaz kaldırılmadan evvel önce serum uygulaması yapılıyordu. Sebebi de uzun süredir kan dolaşımı olmayan bölgedeki kanın, enkaz kaldırılınca vücuda karışması şoka veya ölüme neden olması diye açıklanmıştı. Enkaz altında saatlerce dayanabilen birinin bu yüzden hayatını kaybedebileceğini söylemişlerdi. Öncelikle bu durumun tıbbi ifadesini merak ediyorum. İkincisi misal bu çocuğun ölümüne bu durum sebep olmuş olabilir mi? İç kanama demişler ama böyle bir ihtimal de var gibi. Kurtarmalar sırasında ilkyardımda bu durumun gözönünde bulundurulacağını umarak cvp verenlere şimdiden teşekkürler. Umarım saçmalamamışımdır, belgeselin yalancısıyım ben de.




 

çocugun tvdeki görüntülerinini ardından öldüğü haberini duyunca çok şaşırdım,ister istemez bu ihtimaller geliyo akla, ben de merak ediyorum.

öseleköselek

sorduğun soruya doğrudan cevap olmayabilir ama konuyla ilgilenenler için:

dels.nas.edu

pdm.medicine.wisc.edu

www.massey.ac.nz

compadrito

burada biraz açıklamış arkadaş;
(bkz: enkazdan çıkarılan kişinin kısa sürede ölmesi)

rodeocu

evet, boğa etkisi entry'sinde izah etmiş durumu. sağlık ekibinin olmadığı bir yerde birini apar topar çıkarmak gayet ölümcül olabilir yani... bu şekilde hayatını kaybedenler varsa çok üzücü.

bi de ufak bi gezinti sonucu şuna ulaştım.
www.istanbulsaglik.gov.tr
41. sayfada marmara depreminde çoğu hastanın hiperpotasemi nedeniyle kaybedildiği ifade edilmiş.
(bkz: crush sendromu)
(bkz: ezilme sendromu)

uncountable

Sıvı replasmanı ve burası daha önemli, bu kişiye acil bir şekilde diyaliz yapılmalıydı. Ezilme sendromunu okuyunuz önemli bir bilgi içeriği oradadır. Her doktorunda bu bilgiyi bilmesi gerekir.

aduketim 30cm
1

mobil görünümden çık