[q]
(8) 

iran kedisi

oscar #281305
şimdi efendim dün bir tane bembeyaz 2 aylık iran kedisi beslemeye başladık. veteriner royal canin kuru mama verdi ve başka bir mama vermeyin dedi. şimdi yaş mama yemeyecek mi bu yavru? iyi beslemek büyütmek, sağlıklı uzun ömürlü olması için neler önerirsiniz?




 

yaş mama çok iyi bir şey değil.

niye veterinere güvenmiyorsunuz ki?

mea maxima culpa

güvenmemek değil, sormayı unuttum ondan=)

oscar

ben haftada bir diyet ton balığı veriyorum. normal ayçiçek yağlısını sevmiyorlar.

royal canin gibi kaliteli mamalarda kediler için gerekli besinler var zaten.

mea maxima culpa

Kuru mama her zaman ana öğün olsun, sabah akşam yeterli miktarda kuru mama verin. Öğlen de 1 parça peynir, salam, pişmiş et, pişmiş ciğer veya yoğurt gibi şeyler verebilirsiniz (süt vermeyin). Yaş mamayı ben de çok önermem (bir kedi sahibi olarak), ama illa ki vermek istiyorsanız 15 günde bir kere verebilirsiniz.

Kedinizin tüylerinin bakımlı olmasına ve gözlerinin sağlığına dikkat edin, gözlerinde akıntı olup olmadığını kontrol edin. Hiç iran kedisi beslemedim ama sanırım tüylerini hep taramak ve gözlerini sıksık ıslak pamukla silmek gerekiyor. Yine de veterinerinize danışın...

Güle güle büyütün bebişinizi, sağlıklı ömürler dilerim...

marcelle

çiğ etle besleyebilirsiniz.
raw diet ya da barf şeklinde araştırabilirsiniz.
her türlü yapay mamadan doğal diyebiliriz, vahşi kedileri ve kurtları düşünecek olursak. türkiyede çok yaygın olmasa da yurtdışında daha fazla tercih ediliyor ve avantajlarının daha fazla.

goldentitan

veteriner ne dediyse onu verin ufaklığa. 6-7 aylık olduktan sonra herşeyi yiyebilecek hale gelicek. daha bebek o abisi.

tururo

Royal canin, proplan gibi iyi sayılabilecek mamalar dışında vermeyin. whiskas ve ne idüğü belirsiz mamalardan uzak durun.

yaş mamalarda da markalar var, bizim kediler zevkle yiyor bir çoğunu. arada ödül olsun diye veriyoruz.

Mamalarda aroma oluyor, balıklı, tavuklu, biftekli vs diye, hep aynı aromalı verirseniz hayvan bayılıyor haliyle, değişik aromalardan alıp arada bir değiştirin.

aşılarını aksatmayın, iran kedilerinin gözlerinde akıntı oluyor, steril temizleme losyonları var, onlardan alıp düzenli olarak temizleyin. bir de bol bol sevin :)

kimlanbu

gözler için de çaya batırdığınız pamukla silin. ve sık sık taramayı ihmal etmeyin. sonra feci topaklanıyor tüyleri. Hatta tararken biraz da pudralayın.

eli eli lema sevaktani
1

mobil görünümden çık