mantık olarak düşününce, soldan direksiyonlularda (otomatik araç için konuşuyorum) gaz pedalı ve fren sağ tarafta ve vitese yakın tarafta olduğundan, sağdan direksiyonlu araçlarda da pedallar sol tarafta yine vitese yakın tarafta olmalı. fakat şu fotoda göründüğü üzere :
www.hondauk-media.co.uk
sağdan direksiyonlu araçlarda pedallar da sağ tarafta. neyse bu ön bilgiden sonra kesin sonuç almak için soruma geçeyim;

-sağdan direksiyonlu araçlarda pedallar hakikaten ne tarafta? sol ayağımda burkulma var basınca acıyor ve sağdan direksiyonlu araç kullanmam gerekecek 2 gün sonra. inşallah fotoğraf doğruyu söylüyordur?

 

pedallar aynı yav, direk mirror etmıyorlar.

bryan fury

yani yine sağ ayakla basacağız? doğru anladım di mi? o zaman süper.

"direk mirror etmiyorlar." kilit cevap aslında, teşekkürler.

koy gotune rahvan gitsin

muhtemelen solaklar için özel yapım falan bir şeydir bu.

simultane eksi oy veren ibne

Direksiyonu sağda olan veya solda olan farketmez gaz pedalı her zaman en sağda, fren ortadadır. Debriyaj (eğer varsa) en soldadır.
Sizin resimdeki araç otomatik vites(vites kolundan belli zaten), bu nedenle debriyaj pedalı yok. En solda gördüğünüz pedala benzeyen şey sabit bir çıkıntı sadece, hiç bir görevi olmayan sol ayağınızı üzerine koyup dinlendirmek için.

o midas

Zaten sol ayak eğitimsiz ayının tekidir. Öyle gazdı frendi hassas işlere gelmez. Azıcık dokunayım şu pedala dersiniz, bakmışsınız ayarsız pezevenk köklemiş. Ancak debryaj gibi kaba kuvvetten anlayan pedallarda kullanılabilir.
Uyarı:
-Vitesi sol kolla kullanmaya alışmanız bir saat,
-Geri manevra yaparken sol kolunuzu koltuğa koyup geriye sol taraftan bakmaya alışmanız bir gün,
-Arabanıza yaklaşırken sağ kapıyı hedeflemeye alışmanız bir hafta,
-İç dikiz aynası için sol üste bakmaya alışmanız bir ay,
-Soldan akan trafiğe alışmanız(alıştım sanmayın, aradan aylar geçse de bir boş anınızda kendinizi sağ şeritte bulursunuz)bir sene sürer.

o midas
1

mobil görünümden çık