Bir arkadaşım kaldığı bir dersin sınavının tekrar okunması için dilekçe verecek. Kağıdın üzerine yazdığı, dersi alttan aldığı ve geçmek için şu kadar puana ihtiyacı olduğu içerikli notun sorun olabileceğinden çekiniyor. İşte, ayrıcalık talep etmekten dolayı, ki aslında istek kipi kullanmamış.

Bu çekincenin dayanağı var mıdır? Bir de, tekrar okunan sınav kağıdını dersi veren öğretim görevlisi okumuyor diye biliyorum, doğru mudur?

Şimdiden teşekkürler.

 

universite'den universite'ye değişiyor mu bilemiyorum ama , doğrudur bir kurul tarafından okunacak kağıt.

not meselesine gelince , bence yazmamak daha uygun. kurulun gıcık kapabilir. hani not dilenmek sevaptır onda bişi yok , hocalar bireysel olarak da not verirler kimi zaman isteyen öğrenciye de iş kurul olunca bütün hocalar ciddileşir bence. öyle şeyleri kabul etmezler.

harrage

İşte, zaten yazmıştı. Gıcık kapmaları sorun olmaz aslında, yani zaten kalmış. Asıl endişe, disiplin cezası gibi bir şey sözkonusu olabilir mi?

lapse of reason

sınav kağıdına not yazılması vs. yasaktır, yönetmeliklerde belirtilir de. dolayısıyla sorun olabilir. ama gene de belli olmaz üniversitelerin, hocaların işi. uğraşmamak için takılmayabilirler de. güvendiği bir hoca filan varsa, sorsa iyi olur gibi.

ansiklopedik sozluk

yonetmelik epey karisik. dilekce veriliyor, kurul toplaniyor v.s. benim ogrencilerim bana facebook araciligi ile mesaj gonderiyorlardi hocam yanlis olabilir mi notlarim bi daha baksaniz diye. hepsini tekrar kontrol ediyordum. tabi hocaya bagli olan birsey. akademik dunya garipliklerle dolu.

mat couthon

Dersten kaldıysa ve geçmek istiyorsa bildiğim kadarıyla (bizde uygulanan bu) aldığı harf notuna itiraz edecek ve tüm yıliçi ve yılsonu çalışmalarının yeniden değerlendirilmesini isteyecek. Sonuçta hocaya epey iş çıkaracak ve gerçekten hakeden biri değilse bölümde nefret edilen bir kişi olacak. İşi daha ileri götürmek istiyorsa bu incelemenin tarafsız bir komisyon tarafından yapılması için mahkemeye de verebilir. Mahkeme sonucu dersten geçenler biliyorum.

Bence önce hocasıyla, o olmaz derse bölüm başkanıyla konuşmadan bu işlere kalkışmasın. Hocası kabul ederse "notunu yanlış girmişim" tadında bir dilekçeyle notu değiştirebilir kolayca.

sourlemonade
1

mobil görünümden çık