[q]
(8) 

kemalizm/sosyalizm

kanaray #250222
uğur mumcunun bir lafini duydum biz hem kemalist hemde sosyalistiz diye.kafama takıldı,kavram kargaşası yaşadım.nasıl oluyor ya o.yuzde yuz zıt olmasa da zıt unsurlar içermiyor mu onlar.




 

içeriyor. takılma çok. ırkçılıkla sosyalizmi harmanlayanlar bile var: türksolu.

cro magnon

mesela doğu perinçek var.
onun hikayesini bilmiyorsun belli.

mustafa kemal dahiydi.
ve bir dehanın kapsama alanı geniştir.

agy

e başka neleri kapsiyor ozaman ataturk.herkes herşeyi yapip sonra ben ataturkçuyum diyebilir mi?mesela darbeciliği kapsar mı

kanaray

yav soyut, ideolojik kavramlardan bahsediyorsun ırkçılığın alasını yapıp sosyalistim de diyebilir darbe yapıp atatürkçüyüm de diyebilir. kavram çorbası.

cro magnon

mustafa kemal ilkelerinden 3ünü fransız devrimi'nden, diğer üçünü de ekim devrim'den(devletçilik,halkçılık,inkılapçılık) almıştır.

yüzde yüz zıt diyemezsin bu açıdan bakınca. ama tabi izmir iktisat kongresi'nde dark side'a geçmiştir. ekonomi politikalarında devlet tekelinden, özel sermayeye göz kırpmıştır.

ha milliyetçilik falan dersen de adam osmanlı kökenli yapacak pek bişi yok.

guest9999

önce her boku atatürk'e mal etme gerizekalılığından kurtulmamız gerekir. atatürkçülük spesifik çözümlemeler yapmaz hiçbir zaman. bildiğin gibi altı tane ilkesi vardır atatürköülüğün. atla deve değil. en önemli ilkesi de "bana göre" inkılapçılıktır. dünya konjönktürüne bakarsın, darbeciliğin dünya konjönktüründe yeri yoksa atatürkçülükte de yeri yoktur. çağdaş olan bu neticede.

bu arada sosyalizmin nasyoneli bile var. her ideolojinin faşist bi ayağı vardır unutma.

(bkz: nasyonel sosyalizm)

bu nick tam yirmi alti karakter

www.uludagsozluk.com

koskoca devletin adi osmanli lan

kemalizm jakobendir.olmaz olamaz.ğucmum ruu çok severim ama zırvalalmış

mori
1

mobil görünümden çık