20 gün önce bir güvercinin kombimin üzerine yuva yaptığını fark ettim.
kendi kafasına göre oraya yuva kurup üç tane de yumurta bıraktığı için bende kıyıp kaldıramadım. ilk bir hafta yumurtalar zarar görmesin diye kombiyi de açmadım ancak sonraları sıcak onlar için sorun olmaz diyen yarım akıllı bi arkadaşımın az da olsa aklına uyup çok abartmadan kombiyi 3 derece de çalıştırdım.

internette yazanlara göre normalde güvercinlerin yumurtadan çıkma süresi 17-18 günmüş. ama 20 gün olmasına rağmen yumurtalarda hareket yok.

şimdi ise acaba kombiyi açmakla hatamı yaptım ve yumurtalar bozuldumu diye aklım takıldı.

veteriner vs varsa bi fikir verirse sevinirim.

 

tavuk yumurtası değil mi bunlar :)
yumurtlayan güvercinin ilgilenmesi gerekir bence el sürme ki anne güvercin gelince insan kokusundan rahatsız olup bırakmasın yumurtaları. belki gelip o açıcaktır.

karlmarx

mutfakta

humanistyamyam

yok annesi sürekli başlarında zaten. 15 gün öncesine kadar ben mutfağa girince hafifden uçar gibi yapardı şimdi yanına kadar sokulunca bile sallayıp rahatını bozmuyor :) pencereside sürekli açık olduğu için ara ara geziyor geliyor bi iki saatliğine.

mutfağa su ve buğday filan da bırakıyorum ama yiyor mu o da şüpheli

humanistyamyam

Bildiğim kadarıyla bu yumurtaların zaten belirli bir sıcaklıkta durması gerekiyor, eğer kombi çalışırken üstü aşırı ısınmıyorsa problem olmaması lazım. Lakin eğer anneleri sizi sürekli yumurtalarla haşır neşir görürse yuvayı terkedebilir, bilginize.

money money money

yumurtalar bozuk olsa saniyede anlar kuşlar. demek ki içlerinden bi tanesinin bile şansı var şuan. umarım sağlıklı doğup büyürler.

nezareten taharet

yumurtaların akıbetini merak ediyoruz, lütfen başlık üzerinden bizleri bilgilendir=)

patchozz

ortamın sıcaklığını değiştirmeyin tek önerim bu olur.. çünkü kendi ortam sıcaklıklarını kendileri belirliyorlar..

ha ayrıca umarım sağlıklı bir çıkış yaparlar da bir tanesinin adı KARA olarak koyarsın :)

Her Yer Kara
1

mobil görünümden çık