kişiye ve bankasına göre değişir elbette ama ayda 2500 ytl aylık alan birisine bankalar en fazla aylık ne kadar konut kredisi ödemesine izin verirler. 10 yıl vade aylık 1900 lira çok mu yüksek?. ilgili kişi bekar, kurumsal büyük bir firmada çalışıyor ve ssk'sı aldığı maaştan yatıyor, kira ödemiyor kendi evinde oturuyor, geçmişte bankalarla hiçbir problem yaşamamış ve başka hiçbir yere borcu yok.
bir projeden uygun faiz oranından ev alınması düşünülüyorda satıcı ve bankayla uğraşmadan ve heveslenmeden önce öğrenelim dedik olabilirliği varmı diye?
teşekkürler.


 

genelde benim gördüğüm bekar insanlar için aylık kredi ödeme tutarı net maaşın yarısını geçtiği zaman banka için kredi risk oluşturmaya başlıyor. bu durumda vermek istemiyorlar. kredinin süresini uzatıp taksitleri düşürmeye çalışıyorlar. ama bazı bankalar diğerlerine göre kredi vermeye daha hevesli oluyor. onları bulmanız yararınıza olacaktır.

parantez

evet 2500 net ve bordroda gözüken minimum rakam bu arada, aslında bordroda gözükmemekle birlikte her ay 300-400 ile 1000 ytl arasında ekstrada alıyor ve bu da ispatlanabilir herhalde sormam lazım.
anlaşmalı bankada garanti bankasıymış bu arada.

me neither

garantimortgage.com dan hesap yapabilirsiniz hiç değilse bir fikriniz olur:)

susannah

2500 maaşa 1900luk krediyi çok zor verirler. Hatta vermezler, çünkü böylesi çok daha işlerine geliyor. Diğer gelirleri mutlaka ispatlaman lazım. Ben bankada çalışırken kural maaşın 1/3ünden fazlasını geçen taksit yapmama üzerineydi (Osmanlı Bankası, ki kendisi Doğuş grubunundur -du)

sui
1

mobil görünümden çık