İnternetten alışveriş yapma psikolojisini irdeleyen bir sunum hazırlamam gerekiyor. Aslında ilgimi çeken kısmı bir yerlerden bir şeyler alıp, hiç kullanmadan başka yerlere satan insanlar ama genele de bakmalıyım.

Burada da vardır belki e-alışveriş sevenler?
Neden internetten?

 

benim çevremde hiç yerleşmeyen alışkanlık.

miss antartika

derli toplu, yorucu degil, evet bazen gercekten cok ucuz.

hadii

Ben alış yapmadım tam tersine elimde mevcut olan 2 adet enstrümanı ve 1 adet tv yi popüler 2.el sitelerinden birinde hiçbir sorunla karşılaşmadan sattım.

Öncelikle

-Gazetedeki ilanlardan daha kolay ulaşılıyor hedef kitleye
-Ücretsiz
-İlan kısıtlaması yok
-İl içindeki elden teslim satışlarda komisyona gerek kalmıyor

tzameti

bütün bu çeşit bulunabilirlik vs yanında türkiyede ve dünyada yürürlükte olan bir kanun internetten alış veriş yapmamı daha çok destekliyor:

ürünün ilk 7 gün içerisinde geri verebilme hakkı, genelde mağazalarda bunu yapamıyoruz(türkiyedeki kazıkçı bimeks teknosa türevlerinde) halbusi internetten alınca paşa paşa geri almak zorundalar iyi oluyor.

saiko

arşiv ve koleksiyon sevdalıları için birebir. orijinal müzik cdleri biriktiren birisi olarak, benim için büyük kolaylık. İkinci elde milyon tane çeşit, uygun fiyatlar. 1 paket sigara parasına ülkemizde 30+ liraya satılan meshuggah albümü satın almak, alabilmek büyük kolaylık. bununla birlikte burada bulamayacağınız birçok materyal dünya üzerinde elbet birileri tarafından elden çıkartılmak istenebiliyor.

idja

öncelikle internetten daha ucuz bulabileceğimi düşündüğüm için internete saldırıyorum. sonrasında da eğer alacağım ürün benim için ulaşım problemi yaratıyorsa internetten alıyorum. kargoyla ayağıma geliyor hesabı.

girl in a coma

ucuz, bir de kargoyla kapıya kadar geliyor. rahat rahat..

kirazz

evet öncelikle ucuz. ne nerde ne kadardır diye araştırman pratik. tr`de kolay kolay bulunmayan urunlerı bulmakta cabası. hangı sıtelerden alınıp hangı sıtelerden alınmayacagını da ayırt edebılıosan risksiz.
kendını kaptırınca biraz bağımlılıga yol acabılıyor aslında. işine yaramıycak seylerı fotograflardakı cazıbesıne kapılıp alabılıosun. bilinç lazım. var mı fazla? :(

hicgudu
1

mobil görünümden çık