Mach 3 kullanıyorum ama özellikle son dönemde çok rahatsızım. Sürekli tahriş olmuş halde yüzüm ve resmen tıraş olmaktan korkar oldum. Ne öneriyorsunuz? (Makine de olur ama haftada bir kafayı da tıraş eden bir insan olduğumu göz önüne alırsanız iyi olur)

mach 3'ün eskimiş olabilir mi?


traş makinesi kullanmalısın ve çok kısaltmamalısın..


@teritori,yok eskimiş olamaz, yenisini taktığımda bile eski performansı alamıyorum, ya mach 3 dandikleşti, ya da benim cildim eskidi.
@rubik makine diyorsan hangi makine ve çok kısaltma derken kastettiğin nedir? öyle kirli sakal falan bırakamam.


www.google.com.tr
link abartı :/ philipsin bir modeli bu tam bilmem bizimkiler kullanıyor. kirli olmasın ama çok da temelli alma sakallarını. derinin üzerine çıkmak için tahriş ederler.


traş köpüğünüze dikkat edin. nivea'nın alerjik ciltler için parfüm vs içermeyen türü var. ben onu kullanıyorum. mentole alerjiniz olabilir. sorunu her zaman bıçakta aramayın. banyoda traş olun. banyo yapıp banyo biterken köpüğü sürüp çok fazla beklemenize gerek kalmadan traş olun. böylece lavabo başındakinden daha iyi sonuç alırsınız. krem yada sabun kullanıyorsanız da değiştirin. (arko sabun gibi)


Gillette'in kadınlar için ürettiği Venus'ü denesen bir de. Tahrişi önleyen özel bir sistemi var. Tenle teması daha yumuşak oluyor. Bir de yine Venus'ün traş köpüğünü alırsın. Cildi ekstra yumuşatıyor. Arkasından hemen güzel bir nemlendirici de sürdün mü iş tamamdır.


şöyle bir tespitim var, kabasakal tabir edilen bir insan evladıyım, mach 3 ile jilet en fazla 1 ay dayanırken, geçen kasımdan beri aynı jileti kullanıyorum, bir terslik var sanki.
Önceki yıllarda makine ile traş oluyordum ancak makine hızlı ve pratik olmasının yanında jilet kadar temiz traş etmiyor, yani vakit harcarsan oluyor ama sabah işe giderken uğraşamıyorsun. Ayrıca sanki cildini kalınlaştırıyormuş gibi hissediyorum.


yüzü tıraştan önce sıcak suyla yıkayın. yüze krem sürün. tıraş bıçağını (olabildiğince )sıcak su altından geçirip tıraş olmayı deneyin.
