durum şöyle: seçtiğim bir markanın tanıtım fotoğraflarını çekicem dönem boyunca. şimdi bu adamlara mail atıcam, belki ciddiye alırlar, en azından fotoğraflarını çekebilmem için ürünlerinden gönderirler falan diye umuyorum.

1. marka uluslararası, ben bunların Türkiye merkez yönetimi olan firmaya mail atıyorum, yoksa doğrudan markanın web sitesindeki iletişim formunu mu kullansam? firmaya mail atmak daha mantıklı ve ciddiye alınabilir gibi geldi bana?

2. en nazik şekilde nasıl "bana ürünlerinizden örnekler gönderin, çok lazım" denir ki?

3. "Sayın Yetkili," iyi bir hitap mıdır, kime hitap edeyim?

4. maile telefon numaramı, ayrıca dersin hocasının ismini ve mail adresini ekleyeyim di mi?

5. ciddiye alıp yardım ederler mi ya?

6. başka?

 

1. direkt verilen adrese mail atmak genelde daha işlevli oluyor. iletişim formunu pek tercih etme derim.
2. keşke o kadar nazik bir insan olsaydım diyorum :)
3. "yetkilinin dikkatine," de kullanabilirsin. yeterince saygı içeren ve cinsiyet içermeyen herşey olur bence.
4. seninle iletişime geçebilicekleri her türlü şeyi ekle bence. ayrıca ders hocasının bilgilerini de eklemen işin daha ciddi olduğunu gösterir sanki.
5. ciddiye almama ihtimallerine karşı mutlaka birkaç firma yedeklemeye çalış derim ben.
6. eğer mümkünse yüzyüze görüşmek için randevu koparmaya çalış. olmadı eğer aynı şehirde falansanız git kapılarına dayan. bir de ürünleri sana göndermeleri mümkün değilse gelip onların uygun gördüğü bi yerde de çekim yapabileceğini iddia et. sonra samimiyetine güvenince kopartırsın belki ürünleri. malum ticari casusluk dalgası. en kıçıkırık marka bile devlet sırrı gibi koruyo ürettiklerini.

kedili madam

bu işin önemli olduğuna karşı tarafi ikna etmekle başla, ilk adim sekreterya,
okulunun adını, bölümünü söyle, projenden bahset ve bu proje kapsaminda firmadan hangi yetkili ile görüşmen gerektiğini öğren (önceden bir fikrin yoksa ki ürün müdürü işine yarar görünüyor), sekreterden sadece ismi öğrensen de yeter daha sonra direk o kişiyle görüşmek istediğini söyle, mutlak telefonda derdini anlat ve projen için randevu al ki, seni unutmasinlar, projenin peşinde sen koşuşturacaksin, eğer firma ile ayri şehirlerde değilsen ürünleri sen al, yollamalarini bekleme, kendi işin için onlara iş yüklüyorsun bundan hoşlanmayabilirler.

rn
1

mobil görünümden çık