[q]
(1) 

teknosa değişim

c1b2k3 #226031
11.02.2011 tarihinde cep telefonu aldım teknosadan. ama telefon günde en az 2 kere mesaj gönderim hatası veriyor ve bazen wi-fi de sorun yaşatıyor. aynı telefonla değiştirme şansım var mı acaba ?




 

hukuken böyle bir hakkınız var. tüketici olarak ayıplı malın ayıpsızıyla değiştirilmesini, paranızın iade edilmesini, ürünün tamir edilmesini veya aldığınız ürünü değiştirmeden ürünün fiyatından indirim yapılmasını isteme hakkınız var. bu seçimlik haklardan hangisini kullanacağınız size bağlı. yani satıcı "yok ben değiştirmeyeyim de tamir edeyim" deme hakkına sahip değil.

ancak şunu da belirteyim, söz konusu teknosa olduğunda işler sorunlu oluyor. adamlar mafya gibi çalışıyor. ürün değiştirmemek konusunda diretiyorlar. siz adamlara tüketiciyi koruma kanunundan, borçlar kanunundan falan söz edince "biz o kanunlara bağlı değiliz" deme terbiyesizliğini bile gösterebiliyorlar. dolayısıyla bunlara hazırlıklı olun. malı değiştirmeyi kabul etmezlerse eğer onlardan kabul etmediklerine dair yazılı beyan isteyin. işiniz tüketici hakem heyetine kalabilir. ama zaten tüketici hakem heyetlerinde teknosa'nın yığınla dosyası var ve sizin lehinize karar verilir.

microfiction
1

mobil görünümden çık