[q]
(7) 

yavru kedi

izaleisuyuu #223066
selamlar. 2-3 haftalık olduğunu tahmin ettiğim bir yavru kedi var şu anda bende. kedi bakmak konusunda cahilim baştan söyleyim. en yakın zamanda bi veterinere götürücem. bi kutuya sıcak su torbası koyup üzerine havlu serdim, kediye de şırıngayla zorla da olsa yumurta sarısı ve kesme şeker karıştırılmış süt verdim (netten yaptığım araştırmalar neticesinde öğrendim bunları). genital bölgesini ovuşturarak çok az da olsa idrarını yaptırdım. şimdi uyuyor ama ara sıra titreme ve kasılmaları oluyor. daha tam anlamıyla yürüyemiyor, anlamsızca miyavlıyor falan. zorla süt içiriyorum çünkü içmiyor, su daha hiç vermedim.
tavsiyeleriniz, yapmam gereken ekstra şeyler nelerdir? bi el atıverin.



 

dışkılama problemi varsa kulak çöpü yardımıyla anüsüne hafifce zeytinyağı sürün. süt olarakta laktozsuz süt tavsiye ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam. migroslarda varmış.

toglyy

şeker sağlığına zararlı onu vermeyin. pet shoplarda anne sütü alamayan kedicikler için sütler oluyor onlardan alın. kakasını mutlaka yaptırmaya çalışın. bu gece olmazsa yarın ama mutlaka... titreme ve kasılmaları üşüdüğü içindir. çok küçük çünkü. patisini sakın bırakmayın size muhtaç. bi süre zorlanıcaksınız belki ama sonra en iyi arkadaşınız olacağından eminim :)
mutlu günler

matilda

süt ağır gelir ona, bari suyla karıştırın.

kayranin kedisi

olur öyle ilk geldiğinde. tedirgin, daha neye uğradığını şaşırmış. henüz yeni gelmişse de tuvaletini yapmıyor diye telaşlanmayın. kendini güvende hissettiğinde de titremeleri, kasılmaları geçer.
ayrıca su verin kesinlikle. çok az içer ama siz vermeye çalışın yine de.
bir de tadını çıkarın bu hallerinin :)
kolay gelsin :)

ufukcel

-idrarını yaptırmak için nemli pamuk ile ovuşturun. annesi yalayarak yaptırdığı için o hissi veriyormuş.
-süt kesinlikle ağır gelir, su ile karışması çok önemli.
-yattığı yerin altına saat benzeri tik tak eden bir şey koyarsanız uyuması daha kolay olur.
-şırınga konusunda zorlanıyorsanız pet shoplarda çok pahalı olmadığını tahmin ettiğim, yavrular için minicik biberonlar var.
-çok üşür, tüylü olduğuna bakmayın. eski, kullanılmayan bir kazak ya da atkı üzerinde uyutabilirsiniz.

bambalak

marketlerde toz halinde satılan kutulu bebek mamaları var. bebelac, herobaby vs. onların üç ayrı döneme hitap eden formülleri var. üzerinde "anne sütü" ya da "0" yazanını alın. temiz bir kapta kaynar suyla koyu bi kıvama gelene kadar karıştırın. kıvam demişken, içinden çıkacak kaşıkla 1 kaşık mamaya 3-4 kaşık sıcak su koyabilirsiniz. karışım ılıdıktan sonra bir şırınga yardımıyla, çenesinin altına bi peçete tutarak, yavaş yavaş verin. inek sütü ishal yapar. ishal de çok ciddi bir ölüm nedenidir, şekere gelince hiçbir yaşta kediye şeker verilmez. yumurta ise çok az bir miktarda, o da tabaktan yiyebilecek duruma geldiğinde verilebilir. bir tam yumurtanın sarısı 2 aylık bir kediyi zehirleyebilir mesela. en kısa zamanda bir veterinere başvurun lütfen. bir de kedilere özel biberonlar çok başarılıdır. bunun dışında sürekli yanında bulunabilirseniz çok iyi olur. sanırım gözleri de açık değildir daha ve sizi hissetmesi, kaygı halini azaltır. yok eğer yanından sık sık ayrılmanız gerekiyorsa batttaniye benzeri bir şeyin altına sıcak su torbası ya da sıcak su dolu bir pet şişe koyun. mümkünse kalorifere yakın bir yerde dursun. düşme ihtimaline karşı etrafı çevrili ve yere yakın bir yerde dursun. bir de kalp ritmi efekti olarak bir mekanik saat işe yarayabilir. kendini yalnız hissetmez. tuvaletini düzenli olarak yaptırmanız ise hayati öneme sahiptir. aksi halde idrar torbası patlayabilir. yalnız idrar için değil dışkısı için de masaja ihtiyacı var. ve mümkünse bir yardımcınız olsun ki vardiyalı çalışın. uyku size de gerekli....

bütün bu günler geride kalınca kendisine onu ilk bulduğunuzdaki halini ve yaptıklarınızı anlatacak, birlikte çok eğlenilecek çok cool bir arkadaşınız oldu. tebrikler...

finnar

veterinere götürüp iç parazit aşılarını hemen hemen yaptırın. çünkü o dönemdeki kedilerin çoğunluğu iç parazitleri tedavi edilmediği için ölüyor.
ikincisi veteriner de size söyleyecektir ama sıcak su torbasını hep sıcak tutun, polar temiz battaniyeyi koyun.
şeker sakın vermeyin,gözlerine,dişlerine zarar.
laktozsuz sütleri suyla karıştırarak (yarı yarıya) verin.
eğer biraz paranız varsa yavru kediler için satılan özel süt tozları var.onlar çok yararlı hem raşitik olmalarını engelliyorlar.

jassinpera
1

mobil görünümden çık