doktor kontrolünde 6 aydır citoles isminde bir antidepresan kullanıyorum. şu an işimden dolayı doktora gitmeyi bırakın başımı kaldıracak vaktim yok. doktorum 6 ay kullanmamı önermişti. şu an nasıl bırakabilirim. bildiğim kadarıyla birden kullanmayı kesmemem gerekiyor.




 

doktora danışarak ? (gidemiyorsanız telefon edin en azından)

ermanen

öncelikle elbette doktorunuzun tavsiyesine uyun fakat antidepresan genelde 6 ay gibi kısa süreler için kullanılmamalı, zaten tam etkisini 1 aydan sonra göstermeye başlıyor. İlacı kullanma nedeninizin semptomları tamamen kayboldu mu, kendinizi ilacı bırakacak kadar güçlü hissediyor musunuz (nüksedeceğinden korkuyor musunuz) onu sorgulayın. Eğer ilaçla işinizin tamamen bittiğine inanıyorsanız aşamalı bırakmanız gerekiyor. Her gün 1 kere alıyorsanız 2 günde bir almaya başlayın. 10 gün sonra 3 günde bire düşürün. Bu şekilde aşamalı bırakın. Bırakma sürecinde moralinizde düşüş ve anksiyete gibi etkilerle karşılaşmanız çok mümkün.

boo ya moon

azaltarak konusu doğru. ancak hergün bir alıyorsanız hemen gün aşırıya geçmeyin. önce yarım. bu şekilde en az 20-30 gün. sonra yarım'ı gün aşırı yapın. sonra 2 günde bir (10'ar gün olabilir mesela) 3 günde bir.. diyerek iyice azaltabilirsiniz. sorununuz çok ciddi değil sadece kafa toplamak için alıyorsanız, hızın biraz fazla olmasında ruhsal anlamda sakınca olmayabilir. bu sadece kişisel bir öneridir. hızlı ve zararsız bırakmış birisi olarak sıkıntı yaşamadığıı söyleyebilirim.

ben smyrna

evet bırakmak istiyorum zaten ama daha önce 2 gün üste üste kullanmayı unuttum mide sancısı baş ağrısı gibi problemler oldu o yüzden korkuyorum. söylediğiniz gibi günde yarım almaya başlayacağım daha sonra 2 günde bire düşürürüm. yardımınız için teşekkür ederim.

burty

iki günde bire düşürmek yanlış. her gün aynı saatte azaltılmış doz alınması gerekiyor. önemli olan kan seviyesindeki ilaç miktarını yavaşça düşürmek. 2 günde bir yaparsanız ani artışlara ve düşüşlere neden olursunuz. böyle yaparak da azalarak bırakılmasındaki tüm espri gider. moral de bozulur her şey olur. o yüzden 1-2 hafta yarım alın. sonra bırakın.

merena
1

mobil görünümden çık