selamlar,

başlık biraz absürd oldu ama debriyajın kavrama noktasının çok yukarıda olmasının negatif bir yönü olabilir mi? mesela balata sıyırması, ayağı daha çok yorması?


 

dizel araçlar genelde yukarıdan kavrar.
ama bunun artı veya eksi bir yönünü bu güne kadar hiç düşünmedim zira ne farkı var ki?
çok bir fark görmüyorum.

seyduna6687

ayak rahatına göre de gece gece çıkaramadım hangisi daha rahattı

ehir içi kullanım çoksa yukarıda kavramalı ki ayak iyice dibe gitmesin filan(yada gitsin yukarısı daha zordu sanki) kullanım zevkine göre aslında..

yukarıda olması değilde yarım debriyaj gitme olayı debriyaj balatasını sıyırıyor.. balata her sıyrıldığında dahada yuklarıda kavrıyor..bi süre sonra hiç kavramıyor çünkü balata bitiyor..

miucee

bizde renault 9 var. Aşırı derecede yukardan kavrıyor. Aşağıdan kavrayanlara göre dizini daha fazla kırıyorsun. Hatta bağzı aşağıdan kavrayanlarda dizini bile kırmana gerek yok, topuk sabit, ayakkabının ucunu kaldırsan yetiyor. Benim hoşuma giden bi durum değil bu yukardan kavrama.

khan shabbir

balatayi kavramda gaza basmak siyirir diye biliyorum ama...

(bkz: yokus kalkisi)

no avalon

Olabilir tabi. Balata daha çabuk aşınabilir.
Ama en önemlisi balatanın göbeğindeki bilya, üzerinde sürekli yük olacağı için ısınabilir ve değiştirilmesi debriyaj kadar masraf çıkarır.
İster telli, ister hidrolik olsun, her türlü debriyaj pedalının kavrama yüksekliği ayarlanabilir.

godless commie

kafasına göre kavrayanlarda var mesela, misal renault toros. kaç sene selamımız sabahımız olmuştu daha kavrayamamıştım nerede "kavradığını".

idja

ayağın daha fazla yorulur eğer şehir içi dur kalk çok yapacaksan. ayağı kırık şekilde tutmak daha fazla yoruyor bence debriyajin sona yakın olmasındansa. yine de alışkanlık ticari vb bir araçta koltuk daha yukarda oldugu için ve oturuşun daha dik olduğu için çok fark etmez gibi geliyor bana.

lukunku
1

mobil görünümden çık