herkese iyi akşamlar.
bir arkadaşın hp db 5198 model dizüstünde sorun çıktı. bilgisayar çalışırken birden kapanmış ve güç düğmesine bastığında ekranda hiçbir hata mesajı çıkmadan sadece güç düğmesinin ledi yanıp sönüyormuş. işlemci fanının döndüğünü söylüyor. biosa girilmiyormuş. hpnin sayfasında bişey bulamadık. sorun neden kaynaklıdır acep?



 

anakart, ekran kartı, işlemci yanmış olabilir

knorbulyon

eğer birkaç yıllık bir bilgisayar ise şarj aletinin ömrü dolmuş olabilir.aynı problem bende de var. prizlere mahkum bir hayat yaşıyor dizüstüm. şarj tutmadığı için de güç düğmesi sürekli yanıp sönüyor. başka nedenlerden de olabilir tabi ki. bir de çalışırken şarj aletini çekmeyi denesin eğer kapanıyorsa kesin bu yüzdendir.

karadelikuzmanisairaneruh

@knorbulyon umarız öyle bişey çıkmaz
@karadelikuzmanisairaneruh bilgisayarın pil uzun zaman önce ömrünü tamamlamış. sürekli prizde kullanıyormuş bilgisayarı. bilgisayara güç geliyor diyor. adaptörün takıldığı kısımdaki led yanıyormuş.

jackfolley

arkadaş bilgisayarı sökmüş, takmış. bilgisayar şimdi çalışıyormuş :) yardımlarınız için teşekkürler :)

jackfolley
1

mobil görünümden çık