Merhaba,

Kısmet olursa bu hafta içi ilk arabamı almayı düşünüyorum ama 2. el araba alımı hakkında hiç bir bilgim yok. Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle devir işlemleri sırasında satıcının hangi belgelerini kontrol etmeliyiz (trafik pulu, sigorta, kasko vs.) ?

Bir de aracı alacağım kişi "arabayı krediyle aldım, bankadan rehinli. Pazartesi günü rehini kaldırırız, çok kısa bir iş zaten" dedi. Bu beni etkiler mi, konu hakkında bilgisi olan var mı?

Ayrıca 206 HDI 70 BG (51 KW) hakkında iyi kötü ne biliyorsunuz, önerir misiniz?

Teşekkürler...

 

peugeot görünce kaçmam gerektiğini biliyorum, sorunlu olduğunu duydum ama hevesinizi kaçırmak istemem, eğer gerçekten dikkatli kullanırsanız her arabanın çıkardığı kadar problem çıkaracağına eminim. 206 arkadaşta var ama en baz versiyonu. o'nu pek sevemedim yani içi boş gibi geldi, eğer siz biraz daha donanımlı aldıysanız güzel olur. güle güle kullanın, performans olarak sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

passion rules the game

ben de 206 almayi dusunuyordum. ama abim peugeot yetkili servisinde calisan biri olarak kesinlikle ve siddetle almami engelledi. ayrica peugeot cok parasi olan ve arabaya para harcamayi sevenlerin arabasi. ben de bu nedenle gidip honda aldim.

devir islemleri sirasinda aracin "borcu yoktur" belgesini gormen yeterli. zaten noter isbilir birisiyse tum belgeleri kontrol ederek alir.

hayirli olsun

trimpot

arkadaşlar problemleri biraz daha açıklarsanız sevinirim.

passion rules the game;
ne gibi sorunlar olduğunu duydun acaba?

trimpot;
çıkartığı masraflar mı var, yoksa modifiyeden mi bahsediyorsun?

çok teşekkürler...

seviyorum ulan sezenimi deli gibi hem de

hayir modifiyeden bahsetmiyorum. teknik olarak aksakliklari ve parcalarinin pahali olmasindan bahsediyorum. peugeot'nun tum modelleri boyle demiyorum ama. 307 cok leziz bir modelmis mesela. ama kesinlikle 206 almam engellendi.

trimpot

bütün arabaların parçası pahalı artık arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim. ama şu var ki söz konusu pejo olunca arabasını severen kullananlardan çok arabanın dayanıksızlığından dem vuran insanlar var. aynı modeli kullanan bir kaç kişiye sorun derim. forum falan bulabilirsiniz sanıyorum

atrin

fiyat konusuna gelemem, ancak gayet uygun bir araba olur. ama rehin işini kesinleştir. notere gidilmesi gerekiyor, sadece bankaya diil. aklında bulunsun.

alacağın araba zannedersem bayağı az yakacak, ancak fazla güçlü değilmiş, yokuşlarda 2. viteste zorlanabilir bile.

tom riddle

Yakın zaman içinde 2'inci bir el aldım ondan paylaşayım yaptıklarımı(Ankara için geçerli)

Satışı ile anlaştık fiyatta
Arabanın borçu olmadığına dair belgesini aldık, ayrıca vergisini de satıcıya ödettirdim(Bu dönem için)
Noter'e gittik ve gerekli belgeleri aldık
Parayı satıcıya verdim, arabamı aldım ve noter'deki belgelerle berabar emniyete gittim(Arabanın ruhsatı da bizde olacak tabi)
Emniyete ruhsat ile beraber noterdeki belgelerle beraber üstüme devrettim arabayı. Emniyette ayrıca sigorta da yaptırıyorsunuz.
Tüm bunlar olduktan sonra gidip kasko sigortasını yaptırıyorsunuz

Benim aklımda kalananlar bunlar, fakat eğer araba eski ise ayrıyeten birde muayene yaptırmanız gerekecek.

Arabaya gelecek olursa bundan 1 hafta önce a aynı arabanın 2006 modelini Gerede-Ankara yolunda sürdüm. Yokuşlarda tık demedi, atak ve güzel giden bir araba. Vites geçişleri de çok iyi ayrıca. Fakat Peugot'ların bazi modelleri sorunlu olduğunu biliyorum, en iyisi daha çok araştırmaktır

sabutay

Ben de de Peugeot 206 var ama benzinli. Ben 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum, araç 2005 model şu ana kadar ne bana ne de 1. sahibine sorun çıkartmadı. Her model arabadan şikayetçi insan bulabilirsin. www.sikayetimvar.com a gir bak burada her modelle sorun yaşayan insan var.

Ben aldığımda da araba bankadan rehinliydi. Önce bankaya gidip borcu yoktur yazısını aldık, bankanın imza sirküleri için notere gittik, sonra emniyete gidip bunu ruhsattaki rehinli ifadesini kaldırdık sonra maliyeye gidip borcu yoktur yazısı aldık sonra da notere gidip satış işlemlerini yaptırdık. Bundan sonra 1 ay içerisinde arabayı üstüne alman yani ruhsata işlettirmen lazım bunun acelesi yok bi tane trafik muamelecisine verirsenin 1-2 günde halleder.

Satıcıdan almanız gereken tek şey araba ile birlikte bir kod kartı geliyor o kod kartı çok önemli eğer yoksa arabadaki en ufak bir değişiklikte araba çalışmaz duruma gelir, taa fransadaki kayıtlardan öğrenilmesi gerekir ki en az 2 hafta sürer. Bunun dışında araba 3 yıldan yaşlı ise trafik muayenesini ve egzoz emisyon ölçüm kartını filan almanız gerekebilir. Belki satıcı bunları yaptırmamıştır o zaman 100-200 YTL eksik ödeyin. Bunların dışında kalan trafik cezası, vergi borcu varsa araba satılamaz trafik sigortası, kasko ise satıcı da kalır size devredilmez siz yeniden yaptırmak zorundasınız. Trafik sigortasının ruhsatı alırken yapılması şart, kasko ise isteğinize kalmış.
En son şunu söyleyeyim bu işler kısa süren işler değil. Noter satışına kadar yapılacak işlemler neredeyse 1 gün sürüyor. O yüzden 5dk da beşiktaş gibi düşünmeyin bütün gün başka plan yapmayın hatta sizin alakanız olmayan ruhsattan rehinin kaldırılması ve borcu yoktur yazısının alınması olayına hiç karışmayabilirsiniz bile direk noterde de buluşabilirsiniz...

Bu arada peugeot 206 lar 900kg filan 70BG ile kolayca 140-150 yapılıyor, daha fazla yapmak için 1.6 lar var araç hafif olduğu için gaza basılınca direk 150 ye zorlanmadan çıkıyor...

selimse

Rehinin mutlaka kaldırılması lazım ve ilk noter işi orada. Akabinde aracın borcu yoktur temalı kağıtların alınması işi var, taşıtlar vergi dairesinde yapılıyor. Aslında bunların hepsini satıcıdan isteyebilirsiniz, yani sizin adamla dolaşmanıza gerek yok. Ardından notere gidip satış işlemini gerçekleştireceksiniz, orada arabanın markası modeli yılına göre bir harç ödüyorsunuz, arabayı ne kadara aldığınızdan bağımsız bir şey bu. Yani adam size arabayı bedava da verse ödenecek bir harç o.

Bende 2001 206 var, benzinli. Memnunum, küçücük her yere giriyor, her yerden U çekiyor falan. Ön cam çok geniş ve görüş açısı süper o yüzden. Ön panel elektrik tesisatı zırt pırt bozuluyor, sanayide yaptırıyorum. Gerçi ben arabanın herşeyini sanayide yaptırıyorum, bi zararını görmedim. Bunun temel nedeni arabayı ilk aldığımda yolda giderken stop ediyodu (ikinci el aldım), götürdüğüm usta dedi ki "bundan önce bakım yapan yer -ki orası peugeot servisi- çift tırnak buji takacağına tek tırnak takmış, araba ateşleyemiyor", bu olaydan sonra servise iyice kıllandım.

İyi arabadır, az yakar, kalkışta fırlar falan. Ses çıkarır yannız, orası burası gıcırdar, frenleri öter. Başka bir derdi yoktur.

sui
1

mobil görünümden çık