yeni almış olduğum microsoft arc mouse ile eskiden kalan a4tech klavye fraknslsrı çakışıyor olsa gerek.
nerden anladım? mouse u başka bilgisyarda denedim. bunun yanında klavyemi çıkartıp bir süre sadece mouse u kullandım. bu denemelerimde herhangibir problem olmadı.
microsoft u aradım onlarda bu şekilde problem olabileceğini söylediler. e dedim çözüm? yeni bi klavye alacakmışım.. ya bi s*ktir git ne biçim sistem mühendisisin sen!!!
şimdi gelelim çözüme;
bu sıkıntıyı yaşamış olan arkadaşlar varmıdır?
varsa önerileri nelerdir?
eğer herhangibir çözüm yoksa microsoft arc mouse ile kullanılabilir(uygun) klavye nedir?
klavye ps/2 girişli.
mouse usb

eger kablosuz frekans cakismasi degilse (ki sanirim kablosuz degil bunlarin hicbiri) bios update yapmak sorununu cozebilir.
yeri gelmisken bir animi anlatayim:
kaldigim bir yurt odasinda, ya yandan ya da ustten gelen dalgalar benim mouse'umun sacma sapan hareketler yapmasina sebep oluyordu. bir bakiyordum mouse kendi kendine gidiyor baslata tikliyor. cozum bulamayip yeni mouse almistim.


bios update ettim şimdilik bi sıkıntı yok bakalım inş. tekrarlamaz.


vay. kucuk bir ihtimaldi ama yazmistim heyecan yaptim simdi. sen de cesaretlymissin bios update guven ozveti tecrube ister.


:)
microsoft sistem mühendisi de demişti biosu update edin diye. o ara kafamı toparlayamamışım update olayını es geçmişim..
şimdi sakin kafayla düşününce daha mantıklı geldi.
not: hala da problem yok.. Allah bozmasın:))


nasip kismet :).
