merhaba gencler ve her zaman genc kalacaklar ,

merak etmeyin , hangi eyalet , hangi okul tavsiyesi sormayacagım .

simdi olaylar soyle ; ben amerika da halihazırda bir dil okulundayım . turkce karakter yazabiliyorum , laptopu turkıyeden getirdim . sizi yemiyorum yani . neyse . simdi geldik dil okulu vs , derken biraz is guc ( gecinecek kadar yani ) ve yuksek lisans geyigi . simdi ben buraya gelirken yuksek lisans gibi bir dusuncem yoktu . lakin dil okulu yavastan baymaya basladıgından kelli , bugunlerde dusunur oldum . simdi onumde benim dusundugum 2 secenek var ; ilki donup is guc bakınmak , ikincisi burada master yapıp 2 sene daha kalmak .( bu arada istanbul uni ing iktisat mezunuyum ). simdi burada kalırsam ; cok matah bir okulda yuksek lisans yapmayacagımdan oturu , bu sureyi (yarin bir gun turkiyeye donersem) , isime yarayacak seyleri ogrenerek gecirmek istiyorum . ne yapmali ?
sunları yap , zaten amerikada master var , ingilizce de var , sunları yaparsın dondugunde gibi tavsiyeler bekledigim . fırsat maliyetine degecek bir seyler olsun en azından .
ha canlar ?
not : lutfen kal abi gelip ne yapacaksın demesin kimse .

tesekkurler simdiden

 

amerika'da kalcaksan kal, değişiklik olsun diosan kal, yaşın küçükse kal ama tr'de bi işe yarar düşüncesindeysen kalma. tr'de koşullar dayı faktörü ve yüksek tecrübeye bakıo. er kişiysen askerlik de ayrı bi konu.

alınteri değil copy paste maliyet- getiri açısından:
Eğitim yatırımından beklenen getiri

a. Daha yüksek gelir sahibi olmak

b. Daha iyi bir iş tatmini sağlamak

c. Daha çekici istihdam olanakları

d. Daha yüksek statü

e. Sosyal prestij

Eğitim yatırımlarının yarattığı 3 maliyet

a. Doğrudan maliyet: harçlar, kitaplar ve diğer malzemeler için yapılan harcamalar ( cüzdanda yapılan maliyet)

b. Fırsat maliyeti: toplam eğitim maliyetinin %75 ini oluşturur

c. Piskolojik maliyet: eğitim güç ve sıkıcı olarak nitelendirilir.

saykodeli
1

mobil görünümden çık