gayet açık oldu sanırsam.

A sutünunda 345 B sütununda AAA ve C sütununda toplayacağın değerler var ise aşağıdaki formül işini görür;
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$5=345)*($B$1:$B$5="AAA")*($C$1:$C$5))


Formülün türkçesini bilmiyorum ama,
SUMIFS(C1:C5,B1:B5,"=AAA",A1:A5,"=345")
TOPLAMEĞER(LER) olabilir formülün türkçesi, burada C1:C5 toplanacak aralık, B1:B5 AAA verilerine bakılacak aralık, A1A5 ise 345'in aranacağı aralığı ifade eder. Gördüğün gibi aranılacak verilerek de "=X" formunda kullanıluyor.


@mahallenindelisi
dostum öyle çarpmalı filan bişi olmayacak ve lakin olmadıda zaten :)
@hiko seijuro
dostum senin dediğin formülünde türkçesi ÇOKETOPLA imiş (gugıl öle diyo) iyide bu benim formül listesinde yokiiiii :( (neden yok bilemedim)
tekrar bir açıklama yapam bari: 200 satırlık tablo var, bazı kodlar (rakamsal) tekrarlanıyor. şöyleki
......A......B.......C........D
A..345..XXXX...23
B..300..YYYY...54
C..457..ZZZZ...35
D..345..QQQQ...84
E..123..MMMM...45
F..345..DDDD...94
yani D sütununda kriter olarak 345 vereyim bu koda sahip satırların Csütununa denk gelen rakamlarını toplasın. yani örneye göre 201 desin.


SUMIFS formülü excel 2010'da var. 2003 zamanında var mıydı hatırlamıyorum. Hangi sürümü kullanıyorsun?
Vlookup fonksiyonu da işini görebilir. Bununla buldurduğun değerleri SUM ile toplatabilirsin. Ama şimdi o da mı 2003'te yoktur acaba diye detayına girmiyorum. Sende bu fonksiyon varsa kullanımına google üzerinden bakıp zaten yazarsın.
