4. sınıf olmuş eem öğretcisiyim.piyasa için yetersizmişim.ve yükseklisans yapacak gibiyim sevdiğim bi konu hakkında.amacım akademisyen olmak.
ama şöyle meraklarım da var.
*yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi olmak için başvurmadan direk yar. doç. luk için başvuramaz mıyız?yani doktorayı falan bitirince demek istedim.
*diğelim ki araştırma görevlisi kadrosu uşak da açıldı ve ben başvurdum ama ben yüksek lisansımı ankarada yapıyorum.o zaman ne olur?
*ya da devlet memuru olarak atandım bi yere ama başka yerde yükseğe başladım o zaman ne olur?
*son olarak yur dışına 5(yüksek lisans ve doktora için) yıllık devlet burslu gönderilme olayı nasıl giden var mı?

 

akademisyen olmak için çok iyi derecede (kpds den 55) ingilizce bilmek ve başvurulucak üniversiteden okkalı bir torpil gerekir. bu ikisi varsa sıkıntı yok.

devlet memurluğ içinse şöyle söyleyeyim. atandığın yerden okuduğun yere tayinin çıkar. (mecburi hizmet durumu yoksa)

advest

Akademisyen olmanızın en büyük sebebi piyasa için yetersiz olmanız mı? Öyleyse direkt vazgeçin, ona harcayacağınız emekle tam bir piyasa insanı olarak yetiştirirsiniz kendinizi.

Ayrıca piyasa için yetersiz olduğunuzu kim diyor?

sourlemonade

1)doktoranı verdikten sonra yrd doç kadrosu için başvurabilirsin ama kadro alamazsan dr olur kalırsın.yrd doç olma şartları arş gör'den daha zorlayıcıdır haliyle.
2)yüksek yapılan ilden farklı bir ilde arş gör olmak söz konusu tabiki.ama bu okulların kararına bağlı.bazı üniler arş görevi ilanı verirken aynı ilde yüksek yapıyo olma şartı koşar.böyle bir şart yoksa başvurursun, derslerin için gidiş-geliş yapmak zorunda kalırsın.danışmanların bu konuda çok katıysa işin zor.ben öğrenciyken asistanlarımızdan biri başka şehirde yüksek yapıyordu.iki okul da hiç zorluk çıkarmadığı için haftada 3 gün bi yerde, 4 gün bi yerde yaşıyordu.şimdi de aynı şekilde doktora yapıyor.
3)böyle bir niyetin varsa uzaktan eğitim programlarını tercih edebilirsin ama istediğin bölüm/konu olur mu bilemem.
4)meb bursunu diyosan eğer, giden arkadaşlarım oldu.ylsy diye aratıp bilgi alabilirsin.

akademisyen olmak istiyorsan okulda sevdiğin bir hocanla ya da asistanınla konuşup bilgi almanı tavsiye ederim.ayrıca bu sene ales ve dil sınavından oldukça iyi notlar almaya çalışman yararına olur.yoksa yüksek için en az 1 dönem beklemek zorunda kalabilirsin.

edenbeast

bunu bu sene yanında staj yaptığım hocam söyledi.ama bi yüksek yapsam piyasa ne görürüm en azından.stajı bile okulda yaptım.

duygumsu

@edenbeast
yani devlet memuru olursam yüksek yaptığım yere tain çıkmıyo mu?

duygumsu

O hoca sizi hazır yetiştirmişken yanında tutmak istiyor olmasın? Sırf o söylüyor diye hayatınızı karartmayın tam bir bilim aşığı değilseniz. Master genelde fasülyedir ama doktora kolay bir iş değildir. Araştırma aşığı değilseniz canınızdan bezersiniz.

Piyasa piyasada öğrenilir. Master yaparken uzaktan öğrenilmez.

sourlemonade

@cosmicstring
o ihtimal de var ama..şöyle bi şey de var..o beni gördü.yıpranırsın piyasada dedi vs vs ama senin dediğin ihtimali de göz önünde bulundurmam gerektiğini anladım.teşekürler..

duygumsu

yüksek lisans yaparken piyasanın neyini göreceksiniz ki? piyasa piyasada gözükür. Akademisyenler piyasa görmediği için bir nokta/yaştan sonra piyasaya dönmekte çok zorlanırlar ve çoğu zaman vazgeçip akademisyenliğe devam eder.

natnan

niye tayinin çıksın ki. o zaman herkes istediği yerde çalışabilir.yükseğe kabul edilmek, istediğin yere atanmaktan daha kolay ne de olsa.
ben ankarada yüksek yapıyorum.hakkari'yi, şırnak'ı falan tercih edeyim eğer böyle bi durum varsa...

edenbeast

Akademisyen olursanız yıpranmayacak mısınız? Aynı yıpranma orada da var. Hele sevmiyorsanız bin katı!

sourlemonade

@edenbeast
thedeepdarkness yukarıda cevap vermiş ben de tam bilmiyorum varsa şayet böyle bişi hakkaten iyiymiş.

duygumsu

@cosmicstrin
sevmiyorum değil aslında ben üni ye başladım başlayalı böyle bi şi düşünüyorum da doktorasını bitirmiş hala atanmayı bekleyen insanları gördükçe de soğuyor insan.

duygumsu

eğer yurt dışı düşünürseniz kuzey ülkelerini araştırabilirsiniz eğitim ücretsiz...
bunun yanında birçok avrupa üniversitesi avrupa birliği ulkesi öğrencilerine ücretisz..Ama sana bana somester başı 12.500 euro;)

emre513

@emre
ben devlet tarafından gönderilip dönünce istediğin yerde yar doç olarak başladığımız olanını duydum kendim gidemem o kadar param olsa özel üni okurum hatta gitmem kendi işimi kurarım :)

duygumsu

Merhaba,

Ben Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıftayım, okulumun bitmesine 1 ay var, ancak öğretmen olmak istemiyorum ve tiyatro bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum, bu mümkün müdür? Derleyip toparlamak gerekirse sorularım şöyle:

1) Eğitim fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu bir kişi yüksek lisansını tiyatro üstüne yapabilir mi?
2) Eğer böyle bir imkan varsa, tezli yüksek lisans mı tezsiz yüksek lisans mı yapmak gerekir?
3) Yüksek lisans yapmak için öncelikle yüksek lisansın yapılacağı üniversiteyi mi belirlemek gerekiyor?
4) Bazı üniversitelerin sahne sanatları anabilim dallarında (örneğin tiyatro) yüksek lisans başvuru koşullarında ALES sonucu istemedikleri doğru mudur?
5) Yüksek lisans yaparken erasmus programıyla yurtdışında okumak mümkün müdür?
6) Yüksek lisansı yurtdışında yapmak için ne yapmak gerekir?

Aklıma takılan sorular bunlar, şimdiden çok teşekkürler :)

reylem
1

mobil görünümden çık