Almayı düşünüp almadığım kâğıtlar gidiyor hep. Bana mı öyle oluyor




 

algida seciciliktir o.

sonsuz

Yok ya algıda seçicilik değil bence. Bir aydır beyaz ı alacaktım hatta bana soranlara beyaz ve akgrt al dedim kendim alamadım gitti beyaz

Cezcez

Almayı düşünüp 'iyi ki almamışım' dediğin kağıtlar çok akılda kalmıyor da, alıp başını gidenler daha dikkat çekici oluyor.

Hepsi bu.

Mirket

Abi bunun çözümü çok basit.
Almayı düşündüğün her şeyi al, sonra bak bakalım sonuç nedir.
Herkes yükselene bakıp alsaydım der, sonra düşene bakıp iyi ki almamisim ya da bunu kim alır falan der. Dünyanın her yerinde tradercilik oynayanlar, marketi zamanlamaya çalışanlar bunu yapar. Yani sana olmuyor sadece, böyle hisseye gir çık yapan herkes aynıdır.

logisticsmanager

ben daha da kötüsünü yapıyorum bazen. aldığım hisseyi koşmuyor diye birkaç ay sonra satıyorum. bir hafta sonra ralliye başlıyor :)

palantir’i aynı bu şekilde kaçırdım. çok geç girebildim. applovin, sofi ve robinhood’u da. ama bir o kadar da tutturduğum ya da elim gitmeyerek iyiki de almamışım dediğim hisse var. o yüzden çok takılmıyorum.

neyse ki yıllar sonra kademeli alım/satımı alışkanlık haline getirdim, artık böyle majör hatalar yapmıyorum.

not: amerikan borsası

sir gawain

Hep öyle oluyordu. Favoriye eklediğim ya da ana sayfaya ekleyip de almadıklarım hep yemyeşil görünüyordu.
Sonra bir tanesi öyle bir düştü ki. Hepsini almış olsam, onun yüzünden zararda olacaktım. İyi ki almamışım dedim. Artık içim çok rahat.

nickini vermek istemeyen uye

Böyle borsanın geçmişini geçmişini

Cezcez

Hindsight bias deniyor buna.

gabe h coud
1

mobil görünümden çık