45+sigorta alıyor. Haftada 5 gün. Ben evden çalışıyorum. Kadının rahatsız olduğu şey, bebeğim 1 yaşında ve evin içinde beni görünce bana gelmek istiyor ağlıyor. Buna bozuluyor o da. Evde görünmemi istemiyor. Ben de mutfağa çay almaya bile desturla gidiyorum gizli saklı. Dün yine çok ağlıyordu krize giriyor odanın kapısından bakıyorum, beni gördüğü anda kapıyı kapattı lütfen gider misin müdahale etme sakın dedi. Yüzüme kapattı. Neyse çocuk daha fazla ağlamasın diye yapmıştır diye iyi düşünmek istiyorum ama o da 1 yaşında bebek ve annesi olarak sarılsam daha kolay sakinleşir ve bunun kararını o mu vermeli?
Ve dün yine çıkarken ben istifa edicem o yaptığın hareketin anlamı neydi yani ne yapmaya çalışıyorsun? Dedi. Şok oldum. Yaptığım hareket şu, bebeği dışarı çıkarırken bebek arabasının ayarını düzgün yapamadığını gördüm ama yapamamışsın demek istemediğim için gidip gizlice ayarı yapayım diye düşündüm. Tam kapıdan çıkarken arabayı ayarladım. Ve bebeğim ağladı tabi beni görünce. Buna bozulmuş. Niye gelip arabaya dokunuyorsun çocuğu ağlatıyorsun, ben çok üzüldüm ağlayınca sen anne olarak nasıl üzülmedin filan yaptı. Ya sabır. Sanki zevk alıyorum ağlamasından. Çocuğun ayakları rahat olmuyor o ayarda için rahat etmedi değiştirdim dedim. Tripli şekilde gitti. Bu sabah da küsmüş konuşmuyor.
Ya daha 3 ay önce değiştirmiştim bakıcıyı ve süreç çok zor oluyor. Yine değiştirmek zor geliyor. Bir yandan da bebeğime güzel bakıyor yani fazla sahipleniyor sadece. Sanki annesi oymuş gibi davranmak istiyor. E bu bir yerde güzel bir şey. Gözüm arkada değil güzel bakar. Ama bana karşı saçma sapan davranıyor. Ne düşünüyorsunuz? Değiştirelim mi kalsın mı?

değiştir. bu ne ya ergen gibi tavırlar... bu yardımcı bakıcı tayfası iyice kendini bir şey sanmaya başladı. siz de kibar olunca iyice tepenize binmiş.


pat diye istifa edeceğim lafını ortaya atması çok sinir bozucu. her sorunda istifa edeceğim diye tehdit edecekse işin var. ayrıca 3 aylık çalışan 3 hafta ücetli izin yapması da çok saçma. ipleri eline vermişsiniz kadının.
ama tüm bunları kenara koyarsak ortada bi iletişim problemi var gibi. yani çocuk ağladığında ortadan yok olamam, beş dakika müdahale edip odama geçeceğim, yöntemimiz bu olacak gibi bi konuşma yaptınız mı? kendi kendinize dertlenip sinirlenmeden önce çalışma biçimi belirleyecek bir konuşma yapın derim.
bir de bir bakıma haklı. çocuk sizi her gördüğünde ağlıyorsa sizin ortalarda görünmemeniz bence de en mantıklısı.


of bu benim başıma eve temizliğe gelen ablalarla çok oluyor ne kadar çok yüz verirsem o kadar sapıtıyorlar, en sonuncusuna hiç yüz vermedim gayet sert şekilde istediklerimi söylüyorm, bi yer olmamışsa yeniden silermisn falan diyorum gider diye çekindim ama gitmedide, alttan almicaksın ya bu hayatta kimseyi.


araba ayarı hikayesine göre bu arkadaş bir kontrol manyağı. siz dahil tüm kontrolü ele almak istiyor. iki seçeneğiniz var: ya kendinizi tamamen teslim edip vitesi boşa alacaksınız ya da değiştireceksiniz. yoksa mücadele etmek çok yorucu ve yıpratıcı olur.
bu arada ağladığında (krize girmiyorsa) yanına gitme mevzusunda kadın haklı. siz her seferinde giderseniz çocuğunuzda otoritesini kuramaz.


konuyla alakasız şunu söylemek istedim öncelikle pedagojik eğitimim yok ama bu konulara ilgiliyim. bebeğiniz sizi gördüğünde ağlıyor ve siz hiç ilgilenmeyip odaya kendinizi kapatıyorsanız bence bu sorun olur. bebeğinizde "annem beni sadece ağlamadığımda kabul ediyor o halde ben ağlamamalıyım. duygularımı ifade etmemeliyim" mesajı oluşabilir. evet daha çok küçük ama travmalar zaten bu yaşlarda olmuyor mu? bence bunu bir pedagoga danışın bakıcının lafıyla çocuğunuzdan uzak durmayın. sizi gördüyse ve kucak istiyorsa 5 dakika onunla ilgilenmenin ne zararı var ki? onun dışında evet görünmemeye çalışın ama görüyorsa da uzak durmayın bence.
değiştirelim mi kısmına gelince de en ufak sorunda gideceğim diyen insanla ben çalışmak istemem. çünkü hayat yeterince stresli bir de bu düşünceyle yaşamak istemem. karşınıza alıp konuşun bu endişelerinizi yine düzeltmiyorsa vedalaşın bence.


Bakıcı kendi doğursun bu kadar sahiplenmeyi seviyorsa.
Bu kadar kontrol manyağı olması bu şartlara ve bu kadar kısa süreye rağmen bu kadar tepenize binmesi hiç normal değil.
Bence kendisi istifa etmeden tekmeyi vurun başka birini bulun. İleride çocuğunuzu sizden sakınır, size doldurur deli gibi bir şey.


farkında mısın ağlayan ve seni isteyen bebeğine sarılmaya iznin yok??


şurda okuduğum bakıcı hikayeleri inanılmaz ya allah sabır versin size. hepsi paşa sanki afralara tafralara bak...


"Niye gelip arabaya dokunuyorsun çocuğu ağlatıyorsun, ben çok üzüldüm ağlayınca sen anne olarak nasıl üzülmedin filan yaptı." abovvv. red flag. kov bacım bu iş büyümeden, ne manyaklar var ya kafayı takarsa?
çocuk değil de başka bir şey emanet ettiğin bi çalışanın falan olsa hadi bir şekilde tolere et iyi iş yapıyorsa derdim de, çocuk yani, riske gelmez.


Üç haftanın maaşını kesip kalan bakiyesini yatırın hesabına, istifa dilekçesi de alın ayırın yolları.
Altı yıllık anayım, kimsenin tribini çekemem.


yazık bebeğine. nasıl şöyle tipler bebeğinizi emanetediyorsunuz?bu bebeğinize iyi baksa ne olur ya.
baba olarak okurken sinirlendim durduk yere.eşim olsa şu durumda başlarım senin bakıcına da işine de der istifa et çabuk çocuğumuza sen bak derdim.


@jamswety aslında bebeğime yazık olacak bir durum yok. Kadın bebeğimi fazla benimsiyor sadece. Yoksa aşırı seviyor hani bakıcı gibi değil böyle öpe koklaya bakıyor bebeğe. Benden kıskanıyor sanırım o yüzden de. Hani yazık olan tek kişi benim burda bebeğim değil :)


Au pair alın bence. Zaten evden çalışıyormuşsunuz, göz kulak olmuş olursunuz hem de.


Aa deli mi ne? Herkes kafayı yemiş, siz patronunuza bu şekilde trip atıp azar çekebiliyor musunuz? İstifa edicem dediğinde tamam diyip yollardım ben olsam.


Üstüme iyilik sağlık, ayaklar da baş oldu bu devirde ya resmen. İşveren sizsiniz, çocuk da sizin, istediğiniz zaman istediğiniz yerde çocuğunuza sarılmakta serbestsiniz. Bakıcıdan izin mi alacaktınız ağlayan çocuğunuzu kucaklamak için..
Temizlikçi, bakıcı vs çalışanlar çalıştıkları ev sahibini yoklayıp üste çıkabilir mi onu sınıyorlar genelde. Ne kadar güleryüzle ve yumuşaksanız tepenize de çöküyorlar üzgünüm ama tam olarak bu. Kuralları baştan koyun, üzerine konuşun, gerekirse pedagoğa danışırsınız içiniz de rahat olur, kadına da tak tak sayarsınız pedagogla görüştüm bu şekilde ilerleyeceğiz (ağlayınca kucağa alıcam vb) uymuyorsa yolları ayıralım diyin bi hele bakalım.
Evet yeni biri bulmak da kolay değil ama hiç güvenilir gibi de gelmiyor böyle aşırı duygusal, hiç profesyonel olmayan tepki veren kişiler. Küsme nedir bu ne hadsizlik, işini yap çık git. (Bunun temizlikçi versiyonundan çok gördüm de hatırlayınca sinirlerim bozuldu yine)
