6 aydan fazla olmuştur sanırım aksatmadan PPL çalışması yapıyorum ama kalflarda hiçbir gelişme yok, nasıl büyüteceğiz bu kalfları?




 

Öncelikle şunu söyleyeyim: Kalf kaslarının gelişimi büyük oranda genetik yatkınlık istiyor, yani yıllarca kalf çalışıp (görüntü olarak) çok zayıf kalf kasları olan da var hiç çalışmayıp çok belirgin kalf kasları olan da var, biraz şans işi yani.

Onun dışında, kalf kasları Gastrocnemius ve Soleus olmak üzere iki kastan oluşur; Gastrocnemius daha belirgin olan ortası kesik iki parçalı ve göt benzeri bir kastır, parmak ucuyla yükseldiğimizde belirgin olan, yani kalf kası dediğimizde ilk aklımıza gelen kas budur, bu kası çalıştırmak için dizlerin bükülü olmadığı hareketler yapmak gerekiyor zira dizler büküldüğünde bu kas devreden çıkıyor ve Soleus kası devreye giriyor, Soleus kası da Gastrocnemius kasının sağından ve solundan Aşil tendonuna kadar uzanan ikinci kastır, dizleri kırarak yapılan çalışmalarda da bu kaslar devreye giriyor.

Bu durumda dizleri kırmadan yapılan Calf Raise çalışmalarında Gastrocnemius kasını, dizlerini kırarak yaptığın çalışmalarda da Soleus kasını çalıştırırsın, bunları rutine bu şekilde eklersen, genetiğine de bağlı olarak, bi gelişim elde edebilirsin, edemezsen de eğer üzülecek bir şey yok dediğim gibi genetik yatkınlığa meyilli bir kas grubu burası denedim denedim denedim olmadı dersin ama 6 ay kısa bir süre biraz da hacmi yükseltip dene.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
1

mobil görünümden çık