Maker checker kapsamında negatif yapabileceği ihtimali mi yüksek yoksa şirket yetkilisi olduğunu kanıtlıyor olmanın verdiği bu ülkesinde geri döner etkisi mi?
Başka imza yetkilisi var ama muhatap olmak istemiyorum, o yüzden arada kaldım.

- Negatif veya Pozitif yetkisinden bağımsız, vereceğiniz düşünerek yazayım;
İmza yetkilisi olduğunuza dair imza sirküleri, imza beyannamesi veya vekaletname vermeniz gerekir.
- Şahsi Görüşüm
Bence imzalamayın. Bana biraz garip geldi açıkcası.


@put it in your appropriate place, belirtmeyi atladım sanırım vekaletnamem var, şirkettekilerin vize evraklarını ben imzalıyorum halihazırda.


@Bruce
Siz imza atıyorsanız, süreci biliyorsunuz diye düşünüyorum. Her ihtimale karşılık, tedbir açısından belirttim vekaletname vs.
Bizde mesela, maaş bordolarını İnsan Kaynakları Müdürü imzalıyor; şirketin genel İmza sirkülerinde imzası olmayınca, bulunduğu vekaletnameyi ekliyorum her seferinde. Pandemi öncesinde İk'dan sorumlu Genel Müdür yardımcısı imzalardı.
Bunu netleştirdik.
Kendi evraklarınızı imza yetkilisi olarak imzalamak, çok ikilemde kaldım. Şahsen böyle bir şey yapmazdım kendi adıma konuşacaksam.


Ben kendi evraklarımı imza yetkilisi olarak birkaç kez imzaladım, başkası da imzalayabilirdi ama hiç sorun yaşamadım. Genellemek mümkün değil biliyorum ama benim tecrübem olumlu.


Farzet ki sahibi olduğun bir ltd şirket var ve tek imza yetkilisi sensin? Yetkini belirten evrağın olduğu sürece olumlu-olumsuz etkisi olacağını sanmıyorum.
