Merhaba! Kardeşim evleniyor, düğün olacak. Biraz da olsa makyaj yapmam gerekiyor ama bu işlerden hiç anlamam evde malzemem de yok. Planım basit şekilde rimel ve ruj sürmek. Hangi markaları/ürünleri önerirsiniz? Çok teşekkürler!




 

Makyaj uzmanlarına gidin onlar yapsın. Siz yapmayın. Sabahtan akşama kadar durması istenen makyajı buradan alacağınız bilgilerle yapamazsınız, malzemeden çok tecrübe isteyen bir şey çünkü.

muhayyer divan

Başka şehirde ve merkeze uzak bir yerde olacağı için böyle bir şansım yok kendim bir şeyler yapmalıyım. Onun dışında sadece buraya sormayacağım tabi ki, birkaç marka önerisi almak istedim. Dediğim gibi rimel ve ruj dışında bir şey düşünmüyorum zaten bunlar bile benim için fazla aslında ama kardeş düğünü sonuçta.

peki madem

Hafif bir ten makyajı geçip (bb krem ya da kapatıcı) nude/gül kurusu tonlarında (her markada mevcut riske girmeyeyim diyorsanız maybelline rujlar iyidir). sephora’nın kendi maskarası gayet güzel.

ekimoloji

Marka önermek reklama girer, markaların tavsiye edene para ödemesi gereken bir şey, bence temel makyaj videoları izlemekle başlamak lazım. Çok kolay öğretenler var. "hiç öyle çok malzeme kullanmaya gerek yok" diyenler var, kendim makyajla ilgilenmediğim için bilmiyorum ama videoları var gayet. Çok bol sayıda.

Ama yine de bence makyajı profesyonel eline bırakmak konusunda ısrarcıyım, çünkü belki gelinin cildi makyajı kusacak, belki çok terleyen biri olacak, belki çok uzun belki çok kısa zaman için kullanılacak, cilt alt tonu diye bir şey var, ona uyumsuz renkte makyaj yapılırsa çok kötü olur vs vs. Kaş düşük mü, göz kapağı düşük mü, dudaklar nasıl falan filan çok ayrıntısı var. Belki imkan oluşur o zamana kadar.

muhayyer divan

Makyajı geline yapmayacağım ya kendime yapacağım. Biraz fazla derin düşündünüz.

peki madem

Kime yapacağınızı yazmayınca geline yapacaksınız zannettim.

muhayyer divan

Kimsenin aklına kendime yapmamdan önce geline yapacağım geleceğini düşünmemiştim açıkçası o nedenle belirtme ihtiyacı duymamıştım.

peki madem

Bence bu soru cok genel. Fiyat butce araligi yok. Hangi renk tonlari sevdiginizi belirtmemissiniz.
Mesela ben kirmizi rujlari seviyorum onersem belki size uymayacak.
Marka onerisi icin orta segment; maybelline loreal nyx
Daha pahali markalar, ysl bobbi brown nars giorgia armani oneririm.

sey mi dostum

www.sephora.com.tr

Black honey çok güzel. Rimel bence (meraklısı olmayan biri için) maybelline bile olur.

fildirfildir

Yalnız şu duyurudan geline makyaj yapacağını sanmak için bayağı bi zorlamak gerek. Ayrıca şurada bile birbirimize bir şey öneremeyecek miyiz reklam bilmem ne olacak diye, ne saçmalık.

ekimoloji

Biri soru sormuş cevap vermeden önce bir sürü eleştiri almış, üzüldüm :’) cevap vermeyip geçebilinir, gelir yargılamaya ve yokuşa sürmeye ne gerek var, bu kadar büyük bir soru da sormamış ayrı :)

Bütçe Kısıklı değilse, güzel bi fondöten alabilirsiniz ama bunun için bir mağazaya gidip tester deneme şansınız varsa yapın, Sephora olabilir shiseido fondötenleri hem doğal hem çok güzel duruyorlar. Rimel için, kirpik kıvırıcısı (Mac) ve Nars Rimel’leri güzel (ya da arkadaşların dediği) kirpik kıvırıcı ile daha güzel duruyor. Ruj hiç bilmiyorum maalesef ama Mac dudak kalemi, üzerine sürekli tazelediğiniz bir parlatıcı olur.

Makyajı sabitlemek için, makyaj sabitleyici alabilirsiniz, akşama kadar kalması için iyi bi fikir. O da .Mac’te var

damba

Uzman degilim ve sana da uzman degil benim gibisi lazim su an ki becer soylenenleri. Bak ben cok beceriksiz biri olarak bu konuda sunlari yapabiliyorum. Likit bir ten urunun olsun, ince yapili yani. Estee lauder sheer guzel, birkac damlayi nemli sungerle uyguluyorum ama benim amacim sadece renk esitlensin.
Allik cok onemli her seyi degistiriyor. Allik da suremem ama tarte allik aldim o da likit cok kolay suruluyor ve rengi ne var ne yok pembesi var bende. (Charlotte tilburry daha iyiymis bundan).
Kontur montur hic girmiyorum oyle islere hem yapamam hem sevmiyorum.
Kaslarin acik renkse benefit maskara al, dogal duruyor, istesen de abartamazsin rengini yani.
Benefit higglihteri da burun kemigime hafifce surup elmaciklara dokunduruyorum. Bence bu da zahmetsiz ve kolay ama fark yaratiyor.
Rimelden nefret ederim ne iyidir bilmiyorum o yuzden.

Bir de makyaj sabitleyici diye bir sey varmis ondan sik ki zaten bunlari uygularsan belli belirsiz olacak makyajin iyice ucmasin

Kittie

Ruj icin mac lip glass casual cok guzel. Makyaj yapmayi sevmeyenler icin harika. Suruyosun ve dudaginda bi sey yok gibi. Ama kalici degil, tazelemen lazim arada.

Kittie

Tavsiyem düğün günü öncesinde bir iki deneme yapman. Hoşuna gitmeyen detayları düzeltebilirsin böylece. Ten rengini bilsek daha isabetli ürün tavsiyeleri verebilirdik belki.
Temizlenmiş yüzüne nemlendiricini sür. Cildin kremi emince bb kremden birkaç damlayı yüzünün farklı noktalarına (göz kapağın dahil) sür sonra parmak uçlarınla dağıt. Açık tenliysen missha perfect cover no 21 iş görür. Klairs illuminating supple blemish cream de olabilir, çok kapatıcı değil dogal bir duruşu var. Elinde dogal tonlarda (şeftali, pembemsi) allık ya da açık kahve tonda kontür varsa fırça ile göz kapağının üzerindeki çukur kısımları dogal tarzda renklendirebilirsin. Sedefli bir far (etude bling bling kalem) göz kapağının tam orta kısmına sürerek ışıltı verebilirsin. Kirpik diplerine kahve tonda yumuşak uçlu bir göz kalemini sürdukten sonra oval uçlu fırça ile, yoksa kulak çubuğu ile hafifçe üstünden geçerek hataları düzeltirsin. (golden rose true kohl brown)

Nude ton makyaj yazsan youtubeda dogal görünümlü basit makyaj videoları çıkar önüne. Kat kat pudra kontür highligter sürmene gerek yok. Fondoten/bb, hafif bir allık, az göz farı, rimel, ruj yeterli.
Etrafında eli yatkın biri varsa makyaj konusunda yardım istemeye çekinme.

?

normalde kullanmıyorsan hiç para harcama bence. artık neredeyse her kuaförde makyaj yapan biri oluyor. pahalı dersen kozmetikçilere gidip rica edebilirsin.

neira
1

mobil görünümden çık