
Ölünceye kadar bakma akdini araştırabilirsiniz. Anneniz bakımveren olarak noterde veya direkt tapu müdürlüğünde işlem yapabilirsiniz.


Teşekkürler.peki annem ölünceye kadar bakma akdi sözleşmesi yapsak annem babam öldükten sonra bu evi satmak istese kiralamak istese olur mu.annem üzerinde tam tasarruf hakkına sahip olabilir mi


Doğrudan tapu müdürlüğüne giderek ÖKBA tesisi talebi isteyebilirsiniz. Bu durumda taşınmaz annenizin üzerine direkt geçer ve tasarruf annenize ait olur tamamen. Ya da noterde bir sözleşme imzalayabilirsiniz babanız ölünceye kadar annenizin ona bakacağı ve ölümünden sonra annenize ait olacağı şeklinde, bu durumda babanızın ölümünden sonra anneniz tapu müdürlüğüne giderek taşınmazı adına tescil ettirir ve tasarruf hakkına sahip olur. Her iki durumda da anneniz babanızın ölümünden sonra taşınmazda tam maliktir, bu taşınmaz mirasa konu olmaz.
Vasiyet işlemi biraz daha çetrefilli bir işlemdir, açılıp okunması, tenfizi vs daha çok uğraştırır. ÖKBA için sağlık raporu ve harç ve iki tanık yeterli olur.
Şunu bilmenizde fayda var, her iki işlem içinde sonradan annenize dava açılabilir. Bu konular için en sağlıklı olanı bir hukukçuya danışmanızdır sonrasında büyük sıkıntılar yaşamamanız için.


Tapuya gidip intifa hakkı versin annene
mal. Sahibi annen olmaz ama anne sağken tüm kullanım hakkı onun olur
Ev satılsa bile sahibi çıkaramaz ki intifa hakkı başkasında olan evi de kolaydan kimse almaz


Ben de tapuya şerh düşürebiliyor diye biliyorum eşinin ölümüne kadar satılamaz gibisinden. Eşimin dedesi yapmış.


Ne yaparsa yapsın ama (öyle bir endişe varsa) kesinlikle satış göstererek anne üzerine geçirmesin.
Miras işleriyle ilgilenen bir hukukçuya danışın, şu an herkes razı ise muhtemelen bir sözleşmeyle çözmenin bir yolu vardır. Örneğin diğer tüm mirasçıların, o eve ilişkin olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalaması mümkün. Ya da babanın anneye tapuyu BAĞIŞ yoluyla devretmesi, üstüne diğer mirasçılarla protokol imzalanması mümkün.
Şu an herkes razı ise, sıcağı sıcağına kimsenin aklına şeytanlık düşmeden birer imza almak iyi olur.
Babanın şu an bir borcu var mı? Yarın öbür gün “alacaklıdan mal kaçırdı” diye alacaklıların dava etmesi, tapu devrini iptal ettirmesi de mümkün. Pek çok değişken var. Bir avukatla görüşmeyi mutlaka tavsiye ederim.
