Bu odaları yüksek fiyattan kiraya verenler azalır mı?




 

kanun koymadigin surece bu enflasyonist ortamda kimse 1 kurus indirmez. bende boyle diyecek.

buenosdias

Kaca versin sizce?

Soylediginiz seyin sonu yok, bence de 2000 lira da pahali. Nasil cozucez?

brkylmz

Istanbulda 20 bine oda mi varmis

Kittie

Dogru. Su 50 yillik yikik dokuk, bitisik nizam les gibi sisli binalarinda odalarin icini ikea tarzi doseyip o fiyatlara veriyorlar simdi hatirladim. Instagramda karsima cikiyor.

Kittie

Selam, ben veriyorum mesela bir odamı EUR üzerinden, 20’nin de üstünde hatta. Hangi gerekçeye dayanarak şikayet edeceksiniz ki? Illegal bir durum yok ortada.

vedatchilipeppers

@vedat...
Ancak vergi ile ilgili bir konuya şikayet olabilir. Bir de bir ihtimal pansiyon otel gibi görülecek durumu varsa ayrı bir şeyler çıkabilir.
@kahv
Hayir daha çok artar.
Vergi vermeyen vergiyi de ekler üzerine.
Bak %25 sinir koydular iki yıl nasıl oldu şimdi ortam.

kisa

şikayet,yasak vs bir sorunun çözümü olamaz. arz-talep dengesi mühim.

biravekahve

Adam evet 40 bin ödüyor, 20 bin cebe atıyor. Gelir vergisini ödemeyenlere ceza var, bu kişiler şikayet edilse?

Kahvedesu

istediği fiyattan verir. işine gelmeyen tutmaz. istanbul küresel ve turistik bir şehir. 20 bin oda kirası abartı rakam değil.

runaway

İnsnaların odaya, barınmaya ihtiyacı var. Nasıl beğenmeyen tutmasın?

Kahvedesu

Vedat gelir vergisi veriyor musun?

Kahvedesu

Veriyorum. Belli bir meblağa kadar muafiyet vardı ama sanki muhasebeciler daha iyi bilir onu; ilk üç sene şirketin varsa onun atıyorum 200 bin liralık kazancına kadar muaf oluyorsun gibi bir olay

Bizim durum bu şekıl

vedatchilipeppers

Şikayet edilme riski var diyerek 30 bine vermeye başlarlar

michael_knight

covid zamanı yüzde 25 gibi aptalca bir limit getirdikleri için kaç yıl geçti konut piyasaları hala düzelmedi.
o zaman da bir puntunu bulup ona göre fiyatlandırırlar.

20bine verilmesi dğeil, insanı olmayan şartlar altındaki yerlerin konut diye pazarlanması asıl büyük problem.

mesela biri evini kiraya vermek istiyorsa belli koşulları sağlamadan kiraya veremez gibi kriterler olmalı. nasıl ki binalar inşa edilirken betondan demire belli koşullara uymak zorundaysa, evler verilirken de aynısı olmalı.

inşa edilirken bile kurallara uyulmuyor gerçi, nasıl böyle bir standart belirlensin ayrı konu. kural koymak başka, onları uygulatabilmek başka sonuçta.

biseysorcaktim
1

mobil görünümden çık