Salı günü yurtdışına yerleşiyoruz. Gitmeden önce yapılması gerekenlerle alakalı tavsiyenizi almak isterim. Ben şunu yaptım iyi ki yapmışım ya da ben şunu yapmadım keşke yapsaydım dediğiniz tüm bilgilere ihtiyacım var.
Ek olarak babama vekâlet vermek istiyorum. Gerekirse banka işleri, satış, aboneliklerle ilgili durumalar vs için. Bu işlem için genel bir vekâlet var mı yoksa her işlem için farklı bir vekâlet mi vermem gerekiyor?
Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Her işlem için ayrı vekalet vermeniz gerekiyor. Yani belki gruplanıyordur da o kadar hatırlamıyorum ancak öyle bir tane vekalet yetmiyor. Bende aynı konseptle notere gitmişidim 9 yıl önce ama orada anlattılar ve yardımcı oldular dolayısıyla noterde halledersiniz. Hala aynıdır diye düşünüyorum.
Vardır ama yeni ehliyet ki bu bile elçilikten çözülür illa tr de yapmak şart değil ama direkt araç kiralamak vs. gerekirse diye.


Abd, Avusturalya gibi uzak yerlere göç etmiyorsanız muhtemelen sık sık gelip gidiyor olacaksınız. Acil vekalete ihtiyaç duyarsanı da konsolosluklardan verilebiliyor. Bunun dışında Avrupa’nın büyük ülkelerinde TR’deki her şeyi bulabiliyorsunuz zaten, bir şey götürmeye gerek var mı emin değilim.


Eger acmak istedigin banka hesabi, kredi karti vs varsa Türkiye'den, gitmeden actirmani öneririm. Ikametgahi tasiyinca mümkün olmuyor (en azindan bende olmadi). Dersen ki niye lazim olsun..kur avantajindan kredi, kredi karti kullanimi icin vs.


Banka ve kamu kurumları için geniş kapsamlı genel bir vekalet istiyorum derseniz yaparlar ama spesifik bir iş olursa (mesela kentsel dönüşüm kira yardımını alabilir gibi) yeni vekalet gerekecektir. özellikle kamu kurumlarında birebir aynı tabirin yazmasını istiyorlar. Ek vekalet gerekirse Türkiye konsolosluğundan çıkartıp gönderebilirsin. bence lazım olursa yaptır. boşuna masrafa girme.


orada yeni hat alacağını ve tr hattını kullanmayacağını varsayarsak, SMS kodu ile giriş yaptığın üyelikleri mail onayına çevir, 2FA’ları geçici olarak kapat, yeni hat alınca tekrar aktifleştirirsin.
süresi bitmeye yakın kredi/banka kartın varsa gitmeden yenile
düzenli aldığın bir ilaç ya da tedavi varsa ya da sağlıksal bir hikayenin ortasındaysan doktoruna yazı yazdır. tüm süreci sıfırdan başlatmak zorunda kalma.
şimdilik aklıma gelenler bunlar oldu.


Yeni telefonların çoğu çift sim, orada esim olarak hat alıp Türk hattını da takarsın bence.
Banka hesabı açmak vakit alabiliyor, Revolut veya Monzo açıp ona para aktarıp (swift) başta işini halledebilirsin. Mesela ev kiralarken başta toplu para vermiştik biz, ben önceden revolut hesabıma aktarmıştım zaten oradan harcıyorduk evi bulunca da çat diye transfer ettim. Ayrıca Trye gelip orada kazandığın parayı türkiye'de harcamak için de avantajlı bunlar. Dövizi yapıkrediden çok daha iyi kurla Tlye çevirip Türkiye'de revolut kartımı kullanıyorum ek fee almadan çekiyor.
