bugün çok dürüst çok çalışkan birisi şöyle bir şey söyledi:
"çabalıyorum, öğreniyorum, çalışıyorum, götümü yırtıyorum olmuyor. istediğim seviyede para kazanamıyorum. sanırım türkiye'de para kazanmak için siyasete girmek lazım. sağdan sola, sekülerden muhafazakara kendimi bir partinin kapısından içeri atarsam belki istediğim düzeyde para kazanabilirim."
gerçekten çabalayıp çalışan, bir türlü olduramayan insanlara x, y, z, q, w partilerinden birine üye ol, orada çevre edin işini yaparsınız mı dersiniz, yoksa o işlerde de para yok hiç bulaşma mı dersiniz. yani partinin büyüğü küçüğü fark etmez, siyasete atıl (bunu soran kişi her türlü siyasi terminolojiyi çok iyi bilir, sağı da savunabilir solu da).
(bunu sözlükte başlık olarak açacaktım da burada sormak daha mantıklı geldi).
not: şahsi siyasi görüşlerinizi bir kenara bırakıp dürüstçe cevap veriniz lütfen.

Onun da garantisi yok, sonra kendini kullandirdigi ile got gibi de kalabilir :)


AKP tabiki de. Benim tanıdığım 2 kişi kamuda işe girdi ve ense yapıyor. Millet de özel sektörde para kazanmak için kendini yırtıp duruyor


herkes akp üyesi. oraya girsen bir şey eldeme edemezsin bu saatten sonra. iyip olur, akp yancıları veya potansiyel yancıları görece küçük partiler bbp, yrp falan olabilir taşradaysan oranın nabzına göre seçmek lazım.


yani bu iş için biraz da çevre lazım. şu an akpye girip çok rahat ruhsat, ihale vb. yolları rahatça aşarsın.


meclise milletvekili sokan herhangi bir parti size pekçok kapı açabilir. hepsi dışardan kanlı bıçaklı, başbaşa kalınca canciğer kuzu sarması
