Öyle sanat sepet işlerinden çok hazzeden biri değilim. Yine de oraya kadar gitmişsin, görmezsen çok şey kaybedersin dediğin hangi müzeler var.




 

floransa pitti ve vechio sarayı. radnevulu galiba biri.
venedik san marco bazilikası ve Palazzo Ducale. ayrıca trustik 2 3 adası da güzel.

roma vatikan, Borghese Galerisi, kolezyum vb.

mikahakkinen

Vatikan müzelerine mutlaka git, diğerleri havada kalacaktır

dedeminhirkasi

Floransa'da Uffizi Galerisi ya da Davut heykelinin de olduğu galleria accademia.

Cesario

Roma için Vatikan ve Kolezyum + Forum, bir de Panteon diyebilirim zira küçük ve ücretsiz. Floransa için de Ufizzi var ama aslında sırf sokaklarda dolaşsanız yeter bence. Duomo'ya da çıkabilirsiniz belki. Ama bunların hepsi randevulu o nedenle önceden plan yapmak lazım.

peki madem

sahsen gittigim her sehirde katakomb gezerim. sanat sepet islerinde degilseniz roma'da müze degil ama katakomb öneririm. Domitilla, Priscilla, Callixtus gibi bir sürü katakomb var. inanilmaz ilgincler ve müze gezip resim bakip gecmektense cok daha fazla sey ögrenebilirsiniz turla girildigi icin (tursuz giris yok).
biletler de öyle pahali olmuyor, ben en son 10 euro vermistim tur dahil.

katakomba ek olarak, sahsen, vatikan yerine forum romanum + colosseum'u turla gezmeyi öneririm. vatikan bileti parasini forum romanum ve colosseum'da özel tur almaya ayirin.

sanat sepet isinde olmayan biri icin vatikan önerisi tam fail bu arada. evet, ooouw vatikan, cok önemli bir yer ama salon pesine salon, koridor pesine koridor, kilometrelerce müze demek vatikan ve sadece tek yöne yürüyebiliyorsunuz :) her seyi görmek mümkün olmayacagi gibi, müze sevmeyen biri icin öldürücü derecede sikici. hüüüp diye ruhun emiklenir orada. hayati müzelerde ve arkeolojik alanlarda gecen ben icin bile bir noktadan sonra gördügüm seyler baglamdan koptu, eeeh eytere bea dedim yani.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
1

mobil görünümden çık