sorumsuz kuzenim evli barklı adam(45,e) bankalara yaklaşık 2 milyon tl borç yapmış. eniştem ve halam hem borçlarına sadık insanlar hem de durumları iyi. ama kuzenim tüm bu harcamayı lüks ve keyfi harcadığı için aileden saklıyor.

ama artık eve her gün icra gelir olduğu için mevzuyu halam ile eniştem duydu ancak kuzenim onlara borcun 250 bin olduğunu söylemiş eniştem de bu borcu ödeyecek bana güvendiği için ödemeydi, dosya işleriydi ben ilgileniyorum, ama görmeme bilmeme rağmen borcun 2 milyon tl olduğunu söyleyemiyorum çünkü kuzenim söyletmiyor ve borç artıyor.
kuzenimin ödeyecek durumu da yok eninde sonunda eniştem ödeyecek bu parayı ama
o da duyarsa ilk duyduğunda çok kötü olacak, ileride öğrendiğinde daha da kötü olacak ne yapsam bilemedim.
ima yoluyla halamı uyandırmaya çalışıyorum abimin belki başka borcu da vardır hala dairelerden birini satın abimin borcunu ödeyin belki 250 den fazla çıkar vs diyorum ama daha fazlasını söylemiyorum.
adam çok yaşlı, halam çok yaşlı pat diye 2-2,5 milyon borç var nasıl derim kalpten falan giderler kuzenimle de ters düşerim ama bu işi de çözmemiz gerekiyor artık?

 

buna benzer bir hikayede anne kanser oldu vefat etti baba oğlanı evden kovdu. oğlan eşinden boşandı orda burda yatıyor.

sizi üzmek istemezdim ercu bey. inşAllah kuzen aklını başına toplar aileye sezdirmeden borcun hakkından gelir diyelim akşamlar hürmetine. amin.

teyze

aileye sezdirmeden ödenme imkanı yok. finansal olarak bitmiş durumda ancak babası ödeyebilir.

avantaj şu: kuzenimin babasının bunu ödeyecek gücü var.

dezavantaj: kuzenim bunu keyfi yaptığı için aile çok kızgın sonuçta bunun için bir ev satmak durumunda kalacaklar, kuzenimin bunu ödeme imkanı yok. ve halamla eniştem çok yaşlı paradan ziyade bu sorumsuzluğu duyduklarında sağlık olarak sıkıntı yaşayacaklar gibi. ama söylemezsek önlem alınamaz bir noktaya gidecek bu borç.

ercu cozer

"kuzenim tüm bu harcamayı lüks ve keyfi harcadığı için aileden saklıyor"

Buradan hareketle, o kuzen borç ve harcamaları "arkamda dağ gibi ailem var" diyerek yapmış diyebiliriz.
Mecburen ailesi duyacak, duymalı bu meblağın büyüklüğünü.
Ama sonrasında enişte ve halanız onun burnunu yerde kıvılcımlar çıkana kadar sürtmeliler.
Giden paranın yerine yenisi koymak için uğraşmal o kuzen.

Yok eğer oğlumuzdur kıyamayız diyorlarsa sonraki borçlara, icralara, tebligatlara hazır olsunlar.
Yaş 45 olmuş ve huy, karakter
yerine oturmuş. kolay kolay da
asla değişmez.

Yaşı daha 40 olmayan bazı tanıdıklarım da şu an sıfırın altını görmüş şekilde borçlu geziniyorlar. Zaruretten değil aşırı hırs ve zevklerinden dolayı.

Borç istedikleri anda da onlara cevabım hazır ve bekleme.

diyecevaplandı

kesin kumarda oynuyordur bu ve düzelmiyorlar. 2. ev parası daha borç çıkarmadan tüm sülale birleşin. velveleci falan değilim inanın değişmiyorlar. dışardan müdahele edin. muhtemelen kendisini süper de görüyordur bu.

teyze

evet aileye çok güveniyor; her 5-10 yılda bir borç biriktiriyor anne baba ödüyor. bu nedenle kaç daire sattırdı. ancak olayı kumar değil kazandığının çok üstünde lüks harcıyor , kıyafetler , tatiller hep borçla yapıyor gerçeklikten kopuk bir harcama tarzı var kirası yok aidatı yok ama işsiz kaldığı dönemde de bu yaşam biçiminden taviz vermeden kontrolden çıktı yine.

ercu cozer

kendisi itiraf etse borcu ödenecek bir şekilde ama karısına bile yasaklamış kadın korkudan söyleyemiyor. ben biliyorum ama söylersem eniştemle diğer kardeşleri önce bunu döver sonra borcu öder , ama söylemiş olan ben olurum. eniştem de çok sıkıntı yapıyor adam 250 bini duydu diye stres yaptı halam zaten çok yaşlı aniden 2.5 milyon dersem kalpten giderler diye de korkuyorum.

ercu cozer

bence söyleyin. hatta isimsiz bir mesaj mail bir şey atın. sonuna kadar da sizin olmadığınızı başkasının attığını söyleyin. Hatta var ya olmazsa bankadan gelen mesaj gibi bir şey yapın mailda. öyle bir şey beklemez muhtemelen sizden.

enteg

Tek cocuk mu kuzenin onu merak ettim.
Tek cocuksa alistira alistira soyle babaya. Yanina da guvenilir aileden insanlar al. Basbasa soylemeyi tercih etmezdim. Anne daha kirilgan olur o
bilmesin derdim ben. Sadece babaya soyle ve daireyi satsin borcu kapasin. Tabii bu nereye kadar boyle olacak.
Benim de abim evli barkli ayni seyleri yasiyor. Babam kilini kipirdatmaz. Annem ne birikimlerini harcadi ama ona. Degisti mi, hayir. Daha beter devam ediyor.

Kardesi de su yuzden sordum. Bi sey demiyorum ama benim hakkimdan caliyor abim. Allah korusun tabii ama olasi kotu bir durumda annemden bi sey kalmayacak artik bana. Ve ben bekarim. Benim kimsem yok hayatta. Ama destegim abim tarafidan calindi. Yani tek cocuk degilse diger kardesin de bu borc odemesinde sozu olmali. Isin bir de o boyutu var.

Kittie

kardeşleri var ve onların hakkını çalmış oluyor evet başka bir sorun da bu. onun borcunu eniştemin ödediğini duyarsa diğer kardeşlerin de ''eeh yeter her zaman bu borç yapıyor ve bir şeyler satıyoruz ''tepkisi gelecek en sonunda bu da ayrı problemimiz.

ercu cozer

harika bir tavsiyem var. uzak dur. gereksiz bir adammış zaten ne kaybetçen. aileye yakin kalabilirsin.

buenosdias

seni ilgilendiren bir durum yok. kötü olman da an meselesi gibi duruyor ercü.
2milyon TL icin de ev satmasi gereken birinin durumu cok da iyi durmuyor. yazik.

sonsuz

Her ne yaparsan yap kotu sen olacaksin. Boyle yaparak kotuluge ortak oluyorsun, soyle ak got kara gor belli olsun.

deckard

Bu işin içine girerek zaten kötü olmuşsun, kuzeniniz sizi suç ortağı/köşeye sıkışınca suçlayacak kötüleyecek kişi olarak seçmiş.bence baştan.

Kapının altından "not... Bir dost" içerikli zarf atın, ya da siz avukatsiniz galiba, şayet resmi olarak sakıncası yoksa resmi görünümlü borç miktarını belirten bir belge ayarlayın vs. devletten gelmiş gibi görünsün.

Ya da her halükarda size dönecek bu yapıda, gibi gözüküyor.

encokbenisevinnolur

Borcu gösteren evrakın bir fotokopisini yanlışlıkla halanızın evinde unutun?

Ayrıca @encokbeni... @deckard +1
Her türlü, kuzeninizin size güvenmesine ihtiyacınız yok. Allah saklasın, eğer büyüklerinize bir şey olursa bu siz söylediğiniz için değil, kuzeniniz bu miktarda bir borç yaptığı için olacak. Bu yüzden kimse size tavır alamaz. Herkes davranışlarının sorumluluğunu almayı bilmeli.
Enişteniz size güvendiği için her türlü evrak işini size bırakmış. Asıl onun bu borcu başkasından duyması size olan güvenini sarsar. Üstelik bir ebeveyn olarak ben düşünürüm ki; kuzeninden de yüz buluyor, benim oğlan böyle davranıyor. Onların da böyle düşünmesi muhtemel.
En kısa sürede adabıyla tüm gerçeği anlatın bence. İmkanı varsa yalnız olmayın, aile büyüklerinden biri olsun yanınızda.
"Yok yapamam" derseniz önerim birinci yazdığım cümle olacak.

strawberry first

edit: Edit yapmayı beceremedim. Sakın resmi evrağa benzer evrak falan yapmayın. Ellerine alır doğrulamaya giderler, başınız olmadık yere evrakta sahtecilikten belaya girer. Bu tip meselelerin şakası yoktur.

strawberry first
1

mobil görünümden çık