
Nerede yaşadığınız veya nerede balığa çıkacağınız bilgisi iyi olabilir. İnternetten nereden alınır bilmiyorum ama mesela Pendik'te düzgün olduğunu duyduğum ufak bir dükkan var. Tekne de kiralayanlar falan vardır, mesela Kartal'da vardı eskiden.


Amatör balıkçılar için günlük kiralık tekneler var. Örneğin İzmir Karşıyaka balıkçı barınağına gitseniz bulursunuz hemen. Tekneci sizi nereye götüreceğini, orada ne yakalayabileceğinizi anlatır.
Her sahil şehrinde de sırf balıkçılar için canlı yeminden profesyonel kamışına kadar herşey satan dükkanlar vardır. O dükkana giderseniz de ihtiyacınız malzemeyi alırsınız.
Günübirlik ya da gelip geçici hevesse kamışa rağbet etmeyin. Kasnak yeterli olur.
Balıkçılar çarşısından da bir avuç, satılmamış kalmışından çimçim karides bulursanız, işiniz tamam :)


İstanbul


böyle tur düzenleyen tekneler var. akşam 6-7 gibi çıkıp 12 de dönüyorlar veya sabahtan 4-5 saatlik. sana olta takımı yem falan her şeyi sağlıyorlar. hatta bazılarında mangal yakıp taze taze yiyorsun.
daha çok facebook gruplarında tekneciler numaralarını paylaşır öyle bulabilirsin.
veya sahilde pendik, kartal, maltepe taraflarında teknelerin yanlarına gidip sordurmak lazım oradakiler yönlendirir. bu taraftakiler adalara açılır.
boğaz hattında da vardır kandilli, paşabahçe, beykoz taraflarında.
