Bir arkadaşım ilk Şengen başvurusunda 27 gunluk vize aldi. Aynı belgeleri hazırlayarak yine turist vizesine basvurdu ancak bu kez red almış. Gerekçe de şöyle:
"The purpose and conditions of the planned stay were not met."
Kendisi bir Türkiye'de bir Alman kuruluşunda çalışıyor. Suriye ve TC vatandaşlığı var. Hesabında yeterli miktarda para var. Ucak konaklama sağlık sigortası vs her şey tam. Sadece bu kez 2 farkli seyahat tarihi belirtmişti. Belki daha uzun verirler diye. Yine bu tarihlerin belgeleri de var. Is yeri de çalışanı olduğuna dair belgeleri sağladı keza yine. Sorun nedir sizce? Neyi yanlış yapmış? İtiraz etse bir şey çıkar mı sizce?
Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
Edit: her iki basvuru da Almanya'dan yapıldı.

aynı şehirde çok uzun süre kalacağım diye gösterdiyse o yüzden şüpheli bulmuş olabilirler.


İlk seyahat tarihi geçmiş olabilir mi? Bazen 2 hafta sonrası için seyahat planı (biletler, rezervasyonlar vs.) gösteriliyor ve vize kararı verilene kadar o süre geçmiş oluyor. Bu yüzden 'were not met' olabiliyor durum.


@himmet dayı
Yok geçmedi. Yani 2.basvurunun ilk seyahat tarihine daha zaman var.


"belki fazla verirler diye 2 farkli seyahat plani"
sorun bence bu cumlede. zaten suriye vatandasligi var. - bir durum. bi de fazla versinler 2 seyahat plani plani yapmak. direkt alert mode on. arkadasin kendi ayagina sikmis.


Neden schengen versinler? (mizah yapmıyorum)
