
bir mafya babasının yaptığı şeyleri olumlayan yok ki. genelde dizinin gerçeğe yakınlığı beğenilir.


Yapım çok iyi, oyunculuklar da aynı şekilde. Dizi değil de çok uzun bir film gibi gelmiştir hep bana.


Beğenilen şey dizideki karakterlerin tercihleri değil, gerçeğe uygunluğu.
Mesleğim gereği şimdi olmasa da bir zamanlar sıkı kabadayılık yapmış, mafya denebilecek insanlarla tanıştım, oturdum, kalktım, bolca sohbet ettim ve iş yaptım. Şunu diyebilirim: Dizinin gerçeklik seviyesi inanılmaz. Elbette abartılan hususlar vardır ama dizi değil, belgesel gibi izledim.
Üniversitede okurken izleseydim, olur mu böyle şey ne saçma dizi bir halta benzemiyor derdim. Mesleği bir süre yapıp tecrübe kazandıktan sonra izlediğim için çok şanslıyım, erken izleseymişim yazık edermişim diziye.
ABD'de İtalyan göçmeni mafyayla ülkemizdeki Tuncelili Alevi ya da Kayserili ülkücü mafyaların benzer hatta neredeyse aynı yönlerinin fazlalığına inanmak mümkün değil. Başkası anlatsa inanmazdım ama gerçeğini görünce insan gerçekten hayret ediyor.
Benim gördüğüm tipler de tıpkı Tony Soprano gibi pahalı ve aşırı zevksiz kıyafetler giyiyorlar. Her zaman aşırı sinirli ve beklenmeyecek bir olay nedeniyle kafa göz giriyorlar kavgaya. En yakınlarındaki adamların ağzını burnunu kırmakta en ufak sakınca görmüyorlar. Çok çakal, yalancı ve adiler. Verdikleri sözün hiçbir değeri yok. Ne dostlukları ne de düşmanlıkları istenir, en güzeli hiç tanışmamaktır. Kadına gerek psikolojik gerekse fiziksel şiddet konusunda insanın en kötü kabusundan bile beter şekilde ne kadar ileri gideceklerini hayal etmek dahi güç.
Spoiler vermek istemem ama dizideki karakterlerin sanırım tümü beş para etmezler ama dizi gerçeğe uygunluğu ve büyük oyuncu performansları nedeniyle çok iyi. Hatta muhtemelen en iyi dizi.


bu tarz dizilerde genellikle kötü adamın bile iyi yönü olduğu vesaire gösterilmeye çalışılıyor daima, ya da kötü adam sadece kötü olarak gösteriliyor.
Sopranosta da ise bu tarz işlere girişmiş insanlar iyi ya da kötü olarak gösterilmeye çalışmamış, tüm iyilikler ya da kötülükler bence sadece empati yoksunluğu ile karışık çevre baskısı ile gerçekleşiyor.
ayrıca senin çevrende olmayabilir ama sadece paraya ve güce tapan, empatiden yoksun kadınlar ve erkekler vardır. bu tarz bir çevrede güçlü olan karakterin bu çevredeki diğer karakterlere istediğini yaptırması o yüzden son derece normal.


soprano tas firin erkek ve bu erkekleri seven kadin dizisidir. kadin haklari, lgbt, vegan vs.. hassas bir sjw iseniz sevmemeniz normal.
