Alinazik yapımıyla ilgili bi video izliyordum, videoda tarifi veren Gaziantep yöresinden bir kebapçı şahıs "Alinazik eti erkek kuzu etiyle olur, dişi kuzu eti pişerken içeri doğru açılır erkek kuzu eti dışarı doğru açılır, içeri doğru açılan dişi kuzu eti sakız gibi olur yemesi tat vermez" gibi bir şey söyledi, böyle bir şey gerçekten olabilir mi, yani dişisiyle erkeğinin eti pişme özelinde farklılık yaratır mı yoksa böyle bir gelenek var da bu gelenek için böyle bir mazeret mi uydurmuşlar sizce?

İçeri dışarı açılma şekli tam tersi de olabilir pek hatırlayamadım o kısmı.


 

Bir et pişerken nasıl içeri doğru açılabiliyor ya?
Bana biraz palavra gibi geldi. Olsa olsa kas ve yağ oranlarının farklı olmasından dolayı pisme süresi değişebilir.

Amaranta ursula

Bu konuda en yetkin kurum olan diyanete soracaksınız..
www.birgun.net
Kısa cevap: erkek eti, dişi eti farklıdır. dişi eti genelde kart olur çünkü genç dişileri bolca doğurtmadan kesmek istemezler.

parka

kuzunun da sığırın da erkeğinin eti daha iyi olur.
yaşlı erkekler değil, genç erkekler, yani kuzu ve dana eti iyi olur.
dişi kuzu eti veya düve eti o kadar iyi olmaz. genç erkek eti de genç dişi etinden daha iyi olur.
bahsettiğin şeyi, yani içeri doğru açılma olayını anlamadım, zaten sen de anlamamışsın, ama sakız benzetmesi doğru.

abelardo

Dişi keçi etinin koktuğu ve tatsız olduğu, erkek keçi etinin ilk kızışmaya kadar veya sonrası için de iğdiş edilirse yani Anadolu tabiriyle burma işlemi yapılırsa o zaman etinin çok lezzetli olduğu, erkek keçinin kızışma gösterisi olarak kendi çişini içtiği veya çişini yaptığı otu yediği, bu yüzden etinin koktuğu, bunun olmaması için de iğdiş edildiği şeklinde bir bilgi var bende ama bu kuzular için değil, keçiler hakkında.

Mirket

hayretle okuyorum :(

roylemonia
1

mobil görünümden çık