
Hiçbir sey. Yenisi açarsiniz.


a.Ertelenir
b.Bir dahaki duruşmaya adamlı getirilmesi kararıyla ertelenir.
c.Dava yokluklarında görülür ve gıyabında karar verilir.
Sulh hukukta farklı işliyorsa bilemem de normali bunlardan biri.


Bilen biri yok mu?


yeğenim avukat bekle de ona sorayım?


bilgiler çok eksikmiş. bin türlü sulh hukuk davası varmış. evlatlık bilmemne... hepsinin de farklı şeyleri olabiliyormuş.
kabaca davacı gelmezse dava düşer. ilk durşmaysa.
davalı gelmezse bir şey olmazmış.


Dairemi su basiyor, bilirkisi raporu olmasina ragmen yonetim yaptirmadi. Biz de dava actik.


onu da yarın sorarım bir ara aşkım. unutmam merak etme.
sucuları çağırdın mı?


Sorun bizim dairede degil, alt kat hizasindaki ortak giderde. sigorta var. tesisatci gecici olarak cozuyor, kalici cozum olarak o borunun degismesi lazim. Bunla ilgili bilirkisi raporu da var.


Tebligat vs yapildi mi? Yapildiysa (davalinin avukati mazeret sunmadiysa vs) yargilama devam eder. Durusma ertelenmez. Zaten bilirkisi raporu varmis. Mahkeme karar verir yani isler usulune uygun ilerlediyse.


Davali katilmazsa ama, davaci katilmazsa isler degisir


Tebligat yapılmış görünüyor, hem belediyenin hem de mahkemenin bilirkişi raporu var.


davayı davacı açar ve davacı yürütür. davalı pasif ve cevap veren durumundadır. (ortaklığın giderilmesi hariç) davacıduruşmaya gelmezse hakim davalıya sorar. davayı davacının yokluğunda devat ettirmek istiyor musunuz diye. hayır derse dosyayı müracaata bırakır. yani davacının tekrar işleme sokması gerekir. 3 ay bu işlem yapılmazsa hiç açılmamış gibi dosya düşer. davalının duruşmaya gelmemesi davaya pek bir etki etmez. ancak mesela babalık davasında nesebin tespitinde davalı gelmeden davayı kazanmak teknik olarak mümkün değil. sizin davanızda keşif gerekebilir. keşif sadece sizin dairenizde yapılacaksa sorun yok. davanızda hakimin yapacağı sadece zarardan kimin sorumlu olduğuna karar verecek. bu nedenle davalıya gerek yok.
