tp-link marka bir router aldım, bağladım, çalışıyor. lakin hayal ettiğim gibi olmadı. taktığım router'ın ayrı bir wifi adı, ayrı bir şifresi var. evde ikinci bir internet bağlantısı varmış gibi oldu. asıl modemin sinyali yetmiyorsa bağlantısı kesiliyor, telefon router'a bağlanıyor. internet çalışıyor ama hayalim bu değildi.
ben aynı kablosuz internetin, aynı isimle, aynı şifreyle menzilinin genişleyeceğini ummuştum.
belki ayarlarından yapılıyordur. yapılıyor mudur?

aynı isim aynı şifre istiyorsan mesh cihazı kullanmalısın. 2-3 tane alır uygun yerlere takarsan menzil genişler.


yine Tp-link'in deco mesh serisi var, Amazon'da ikili üçlü setler hâlinde de satılıyor. @jelly bear'ın dediği işi görür.


link ilginç şekilde açılmıyor.
peki bu cihazın o dediğiniz özelliği yok mu? kutusundan farklı modları olduğunu anlıyorum ama içinden basit bir hızlı kurulum kılavuzu çıktı. o amaçlı da kullanılabileceğini düşünüyorum.
kurulum/ayar konusunda bilgisi olan var mıdır?


mesh olabilir.
meshsiz ben şöyle yapıyorum. 1 ana modem(router), 1 router, 1 menzil genişleticim (tp link) var. bunların hepsi ana hattan gelen routera bağlı ethernet ile.
hepsine ayrı ip ve kanallar atadım ama wifi ssid'lerini ve şifresini aynı yaptım.
evin neresine gidersem gideyim telefonum wifi gücü düştüğü an tekrardan en yakın wifi'ye bağlanıyor.
en pratik yöntemlerden biri bu. tüm cihazları bağladıktan sonra ssid'leri sakladım.
güvenli mi? çok değil.
