iş seyahati için istanbula gitmiştik. izmire pazar günü döndük, bütün ekip hasta, hatta nerdeyse yatış veriliyordu bir tanesine. istanbul ekipten bizimle fuara katılanlarda aynı durumda. sadece ben ve bir arkadaş daha sapasağlamız. iğne, serum sürünüyor çocuk günlerdir. onun tahlillerinde dizanteri çıkınca araştırmaya başladım, kime sorsam bir sürü kişi yaşamış bunu son aylarda.

hatta ekşide biri şunu yazmış;

eksisozluk.com

var mı etrafınızda böyle durumlar yoksa ben mi stres oldum merak ettim. çok sık iş seyahatlerim oluyor çünkü, mecburen dışarda hallediyorum konaklama, yeme içme, wc vesaire.

 

Ben duymadım çevremde ama ekonomik şartlar kötüleştikçe restoran ve gıda sektöründe de fiyatlar yükseldi fakat kalite inanılmaz düştü. Hijyen eksikliğinden dolayı bulaşıyor özellikle meyve sebzenin iyi yıkanmaması, el yıkama alışkanlığının olmaması (burun karıştırıp yemeğe dalma), hazırlanan tezgah, kesme tahtası ve sunum tabaklarının pis olması, masanın hijyenik olmaması, tuvaletler vs kapacak o kadar müsait ortam var ki maalesef. Ben gıda kaynaklı ve el yıkama alışkanlığı olmaması nedeniyle daha çok bulaştığını düşünüyorum. Bir de birkaç ay önce devlet okulunda bir sınava girmiştim (lise okuluydu), yemin ediyorum böyle bir tuvalet pisliği yok. Bir kere tuvaletlerde sifon yok, hortum çekmişler ortaya, su yok ve sabun yok peçeteden bahsetmiyorum bile. O tuvaleti kullanmayıp en azından elimi yıkayabilmek için öğretmenler odasına gittim ve sabunlu ortamda bile kimsenin el yıkamadığını görünce dehşete düştüm. Temiz toplum filan hikaye çopu kişi gerçekten çok pis, toplu taşıma ortamları da taşıyor haliyle.

titanic kemancısı
1

mobil görünümden çık