chatgpt resmen kafadan atıyor utanmadan yalan söylüyor :)
konusmanın tamamını aşağıda paylaşıyorum.
niçin böyle sizce?

Arda güler hangi takımda oynuyor

ChatGPT
Arda Güler Galatasaray'da oynuyor.

Yanlış

ChatGPT
Özür dilerim, yanlış bilgi verdim. Arda Güler, Fenerbahçe'de oynuyor.

Hahaaha

ChatGPT
Öyle bir hata yapmak hiç hoş değil tabii! Ne oldu, sizi güldürecek bir hikaye mi anlatayım?

Niçin yanlış cevap verdin

ChatGPT
Özür dilerim, yanlış cevap verdim. Söylemek istediğim cevap, Arda Güler'in Türk Telekom Basketbol Takımı'nda oynadığıydı. Yanlış bilgi verdiğim için üzgünüm. Gerçekleri yanlış anlamış olmalıyım. Teşekkür ederim düzeltme için.

 

Bende bugün bir matematik problemi çözdürmeye çalıştım. İşlemlerin neredeyse tamamını yanlış yaptı.

İşlemlerde 8 , 10 basamaklı sayıların toplanması falan.

zimbirik

Chatgpt’nin olayı doğru cevap vermesi değil, insan gibi düşünebilmesidir. Zaten o işi Google çok iyi yapıyor. ChatGPT, Google tarzı bir şey değil yani.

Bir görsel görmüştüm Reddit’te. Birisi chatgpt’ye içinde fil olmayan bir oda çiz, demiş. ChatGPT’de içinde fil olan bir oda çizmiş.

Tabii insanlar bunu görünce dalga geçmişti, bu yapay zeka mı insanların yerini alcak falan diye. Ama aslında bu örnek yapay zekanın korkunç derecede başaralı olduğunun göstergesi. Siz bir insana, içinde fil olmayan bir oda düşün dediğinizde; o kişi ilk olarak içinde fil olan bir oda düşünür.

Mesela paragraf soruları çözmede çok başarılı. Ben ösym sınavlarındaki paragraf sorularını sormuştum, neredeyse hepsini doğru çözmüştü. Açıklamaları da çok iyiydi. İngilizce yazdığım lab raporunu ChatGPT’ye atıyorum, grameri düzelt ve cümleleri geliştir diye, mükemmel iş çıkartıyor! Hatta o kadar iyi ki, kullanmıyorum çünkü hoca benim yapmadığımı çok rahat anlar.

substituent

Buna yapay zeka halüsinasyonu deniyor.

teyit.org:~:text=Yapay%20zek%C3%A2%20destekli%20sohbet%20robotlar%C4%B1ndan,deyi%C5%9Fle%2C%20%E2%80%9Chal%C3%BCsinasyon%20g%C3%B6r%C3%BCyor.%E2%80%9D

Ama utanmadan yalan söylüyor kısmına katılmıyorum, utanmış bence, özür falan dilemiş :)

huzurlarinizda huzursuzluk

GPT Premium kullaniyorum. Son update ile bu tür sorulari online check etmeye basladi.

Bana verdigi cevap: Arda Güler, 2024 yılı itibarıyla Real Madrid takımında oynamaktadır. 2023 yazında Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olmuştur.

VIPCH

Free sürümü kullanırsanız bilemez. (3.5)

"ChatGPT 3.5'in eğitim verisi 2021 yılı Eylül ayına kadar olan bilgileri içermektedir. Bu tarihten sonraki gelişmeler ve olaylar, ChatGPT 3.5'in eğitim veri setine dahil edilmemiştir."

4.0 veya 4.0o kullanırsanız:

Arda Güler, 2023 itibarıyla İspanyol futbol kulübü Real Madrid'de oynamaktadır.

Edit: Kaldı ki son sürüm de 2023 e kadar kapsıyor. Örnek:

İran cumhurbaşkanı öldü mü?
ChatGPT
Hayır, benim bilgime göre İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi öldü diye bir bilgi yok. Eğitim verilerim 2023 yılına kadar olan bilgileri kapsamaktadır ve bu tür önemli bir olay güncel bilgilere dayalıdır. Bu tür gelişmeler hakkında en doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için güvenilir haber kaynaklarını kontrol etmenizi öneririm.

ananiyimioguz
1

mobil görünümden çık