Kedim 4 yaşında. Eski iş yerimin bahçesinde buldum. Annesi bakmayı reddediyordu, düşe kalka bana doğru koştu resmen. El kadardı. Veterinere götürdüm tarttı, 250 gram. Tuvaletini dahi yapmayı bilmiyordu gece saat kurup karnına masaj yaparak tuvaletini yaptırıyordum.

Velhasıl şu an kendisi neredeyse 7kg. Ayı. İki temel derdim var:

1) Eve herhangi bir misafir geldiğinde inanılmaz saldırganlaşıyor. Yani o an gözlerinden ateş çıkartıyor resmen ve ben kendi kedimden korkuyorum. Birisi geleceği zaman önceden odasına kapatmak zorunda kalıyorum. Belki alışır diye uzun süre uğraştım ama olmuyor maalesef.

Ayrıca herhangi bir şekilde istemediği bir şey yaptıramadığımız için veterinere falan da götüremiyorum artık. Parazit damlalarını evde ben yapıyorum ama karma aşılarını yaptıramıyorum mesela.

2) Gece uykusuna hasret kaldım. Eskiden sabah 6'da bir kere uyandırırdı şimdi gece 3-4-5 sürekli olarak miyavlayarak uyandırıyor. Mama kabı dolu ama gitmiyor, beraber gidiyoruz. O esnada yere yatıp karnını açıyor bana, sevmemi bekliyor. İstisnasız her gece. Akşamları sürekli oyun oynuyoruz akşam 11 gibi koşturup duruyorum yorulup uyuyor sonra beni uyutmuyor.

Çare ikinci kedi mi diye veterinere sordum. "sizinki aşırı agresif, ikinci kediyi kabul edeceğini sanmıyorum" dedi. Bana da öyle geliyor açıkçası.

Ne yapabilirim?

Kedi dişi. Kısırlaştırdık. Sokaktan bulduk ama Sibirya kedisi özelliklerine sahip, sincap kuyruklu tüylü falan. Yerim.

 

kısırlaştıralı ne kadar oldu? benim vet kısırlaştırdıktan bir sene sonra sakinleşir demişti çok çok az sakinleşti, aynı şekilde bizimkide bize saldırgan veterinerim sizinkinin aksine karşı cins bebekten bir kedi alırsam daha iyi olacağını söyledi(benimki erkek, dişi al dedi, alamadık) ama alıştırma evresini yapabilecekseniz, kedileri en az 1 ay aynı evde farklı odalarda tutmak gerek, yavaş yavaş kokularını birbirlerine oyuncakla örtü ile geçirmek lazım ki alışsınlar birbirlerine.

arkadaşımın kedileri 3 sene oldu hala arada kavga ediyorlar ama iyiki aldım hem eskisine hem yenisine iyi oldu diyor, onda 2 dişi var.

anlaşamazlarsa diye geri verme şartı ile sahiplenme yapılıyor ilanlarda çokça görüyorum bu şekilde belki amaca hizmet eder?

eja

@eja kısırlaştıralı epey oldu. Daha yaşına girmemişti ameliyat ettirdiğimde. Bize karşı bir agresifliği yok ama bebekten bir kedi alıp eve getirsem saniyesinde öldürür gibi duruyor. (alıştırma evresini göz önüne alarak söyledim) :/

pispinti

Kedi davranis uzmani gibi birinden destek aldiniz mi? Alttaki link gibi uzmanlar var veya jackson galaxy izlediniz mi hic adam com ufak seylerle kedilerin derdini buluyor
www.instagram.com

eja

@eja yok, kimseden destek almadık henüz. Evet o kişiyi biliyorum animal planet'ta programı vardı eskiden.

pispinti
1

mobil görünümden çık