Dostlar selam,

Kendimi bildim bileli; bel çevremde fazlaca yağlanma var. Yaklaşık 5 yıldır spor yapıyorum desem yeridir. Fakat onlardan bir türlü kurtulamadım. Bir kıyafet gömlek vs giydiğimde, giydiklerim bana yakışmıyor. Direkt yağlarım pırtlıyor :) illallah edip çok sıkı diyete girdim, akşam yemeklerini, abur cuburu kestim; erimedi. Sporu arttırdım deli gibi kardiyo yaptım, ağırlık çalıştım erimedi. Hal böyle iken etrafıma salonda ki diğer spor yapanlara bakıyorum; abi adamlar deli gibi cüsseli, tartılsak benden çok daha fazla kilolu çıkar ve fazlaca fast food olsa dahi yiyorlar, adamların bel bölgesi dümdüz ya. Bu nasıl olur aklım almıyor, bu kişiler neyi farklı yapıyor ? Kullandıkları birşey mi var ben anlamıyorum. Yorum yapabilecek var mıdır ?


 

Kardiyo evet kalori yaktırıyor ama belki bir paket gofret kadar. Yaptığınız spor da sadece kas kütlenizi artırır. Ama yedikçe o kasın üstündeki yağlar gitmez. Karın kası mutfakta yapılır. Muhtemelen almanız gereken kalori miktarını aşıyorsunuz.

ruhen hastayim ben

1. Genetik miras önemli.

ama

2. Kalori say
3. Makrolarını düzenle.

Not: 5 yldır spor yapıyorsan ve bu sorunu yaşıyorsan yaptığın sporda da bir sıkıntı var. Bir PT ile anlaşmanda da fayda var.

Mirket

Benim de dikkat etmezsem bel ve karın bölgem yağlanmaya çok müsait. Ben ekmeği kestiğimde hemen ertesi gün fark ediyor. Böyle böyle belim inceldi ve karnım küçüldü. Ama bulgur, pirinç vs. onları yiyorum. Çünkü benim beslenmemde bunlar olmazsa olmaz.

rock n roll

Mirket+1

Yüzde 90 yaptığın spor türünde ve aldığın makrolarda sorun var.

logisticsmanager

Diyetisyenden destek alın.

doharkoman

mirket +128

anlatamıyorum

mirket ++

jülsezar

Şimdi hocam yağ yakan enzim var l karnitindi galiba. Nabız belli bi seviyeyi aşınca etkili oluyo epey. Kendini zorlamalısın iyice. No pain no gain hesabı. Bu enzimi takviye olarak da alabilirsin. Ama zorlaman lazım kendini

izmitcan

şekerli yiyecek-içecekler, fazla meyve, genel olarak şeker ve alkol bel çevresi yağlanması yapıyor diye biliyorum. Bunlardan belirli süreliğine değil de ömür boyu uzaklaşmamız lazım yoksa gitmiyor.

Bence iyi bir diyetisyene gitmelisiniz, onun yönlendirmesiyle bazı kan değerlerine ve hormonlara bakılsa belki mantıklı bir açıklaması vardır ve ona göre bir takviye kullanırsınız. Devlet hastanesindeki diyetisyenler bunu yapıyor, doktora ve kan testine yönlendiriyor ama özel klinikler (benim gördüklerim) bu kısma pek girmiyor genelde.

megalomaniac

Gaza gelip aşırı sıkı diyet yapıp üzerine aşırı spor yapıp gereğinden fazla kalori açığı verirseniz olmaz ki.

Metabolizmanın da amaca uygun çalışması için bir dengesi var.

5 yıldır spor yapıyorsanız ve bel bölgenizde yağlanöa kaldıysa muhtemelen skinny-fatsiniz. Bu durumdan kurtulmanın genel geçer iki kutuplu yöntemleri var araştırın.

Onun dışında bence spor ve beslenme alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

Ha o bölge yaygın olarak erkeklerde mesela en son giden bölge. Motivasyon da kaybetmeyin.

AlsterWasser
1

mobil görünümden çık