Selamlar
Cok sacma ama bi kitap okuyorum ve uzun yillardir gitar ogrenme konusundaki niyetimi tetikledi:)
Aslinda 10 yasimda bir muddet klasik gitar kursuna gittim. Sonra aldigim elektro gitarlarla ufak ufak kendimi gelistirdim. Seviye olarak amiyane tabirle cokca bilinen thrash metal turundeki parcalari calabiliyorum ve riffleri dinleyerek bulabiliyorum, orta seviye sololari halledebiliyorum. Ornek verecek olursam ornegin MoP solosu gorece agir olsa da kusursuza yakin calabilirim. Bir ara kafayi kirip tornado of souls solosunun bir kismini da cikarmistim ama bi friedman ya da broderick olmadigimdan gerisi cikmadi:)

Elde cillop gibi bir schecter mevcut ancak is dolayisiyla ozel ders alacak zamanim yok
Bu sebeple bana dogru pratik yaptiracak antremanlari duzenli takip ettirecek bir pc programi ariyorum
Butce sikintim yok o yuzden ne varsa uzerime atabilirsiniz. Nota okumakla kafayi dolduramam sarko yazmicam neticesinde o yuzden tab kafasindayim

Bir de bu isle ilgilenenler bana kulaklikla nasil setup yapabilecegimi aciklasa cok sevinirim. Amfi blackstar core10

Tesekkur ettim

 

Rocksmith+ olur mu acaba bilemedim

aguen

bende yeni elektro gitara başladım, yousician güzel bir uygulama tavsiye ederim. pratik için oldukça işe yarıyor. sana tabları gösteriyor ve seni dinleyerek hangi tablara notalara doğru bastın gösteriyor, hızı yavaşlatıp arttırabiliyorsun.

amour fou

"Nota okumakla kafayi dolduramam"

ilerlemenizi engelleyecek en büyük önyargınız bu.

Ben de benzer durumdayım, gitara 20 sene önce başladım, aktif olarak çaldığım bir kaç sene, bilindik metal guruplarının sweep picking içermeyen sololarına kadar çalabiliyordum ama nota bilgim olmadığı için tıkanıp kaldım, doğaçlama yapamam, soliste göre transpoze yapamam, bir akorun farklı varyasyonlarını çalamam, bulamam çünkü teorik bilgim sıfır.

Eğer gerçekten hakkını verecekseniz nota bilgisi şart, ben sadece arada tablara bakarak bir şeyler çalayım derseniz de ben online songster kullanıyorum, aylık üyeliği 15-20tl civarı.

Alıştırmalar için hangi teknik için alıştırma lazımsa youtube'da milyon tane var, legato mu, sweep picking mi, hızlanma mı, temiz çalma mı, akor geçişleri mi vs..

Sadece amfi ile, daha doğrusu elinizdeki amfi ile istediğiniz tonu almanız zor. Harici ses kartı + guitar rig ile kulaklıkla istediğiniz gibi oynarsınız. (ben şu saçma masraflarım bitince BOSS GX100, GX1000 arasında seçim yapacağım, ses kartı bana gelmez).

kimlanbu

yazılım ilk kez duyuyorum .. YouTube 'da trilyon tane eğitim videosu vardır. öyle takip edin bence.

co2s2

yazılımdan kastım chapter'lar halinde pratik yaptırsın vs şeklinde. youtube'taki videolarda parmak konumlarını anlamak güç olabiliyor

KidLazer
1

mobil görünümden çık