Yeni aldığımız bosch bulaşık makinesi kullanım kılavuzunda "ilk kullanımdan önce tuz haznesini suyla doldurun ve tuz ekleyin" gibi bir ifade var. Benim bildiğim tuz doldurulur sadece oraya. Tam olarak ne yapılması gerektiğini bilen var mıdır teşekkürler




 

hocam bir ihtimalle tuz haznesine ağzına kadar tuz doldurduktan sonra içine su gelince genleşme/tıkanma gibi sorunlar oluyordur. tuz zaten sudan ağır olduğu için hazne içinde su olduğunda fazla olan suyu gidere gönderir. kılavuzda yazdığı gibi kullanın derim ben.

makineyi kullanmaya başladığınızda zaten hazne içinde su kalacağından sadece ilk kullanım için böyle yapın demişler.

shadowfollower

@shadowfollower Yarı yarıya su doldurup üzerine tuz ekleyeyim?

selamun aleykum kitty

Zaten o hazne yıkama sırasında su ile doluyor ve hep sulu kalıyor. Tuz koyun, sonra çeşme suyu ile ağzına kadar doldurun.

prole

olur bence hocam, zaten fazla su taşacak veya gidere gidecektir.

shadowfollower

istanbul anadolu yakasında ikamet ediyorsanız tuz koymayın bosh servis söylemişti camlar çizilir buralar da kireçlenme çok az tuza gerek yok demişti o gün bu gündür tuz almıyoruz.
bölge servisine de sorabilirsiniz.

deepex

@deepex, galiba o bosch servis bizimkiyle aynı servis. 2019 gibi böyle bir şey söylediler bize de ama çaydanlıkta deli gibi kireç kalıyor.

prole

umarım dediğini yapmışsınızdır.
o hazne tuzun erimesi için suyla dolu olmak zorunda. dikkat ettiyseniz her tuz doldururken oradan su geliyor. o yüzden önce su sonra tuz.

naptınız peki?

janderzel zartanyan

ihtimal dahilinde konulmuş bir uyarıdır. makine ilk çalıştığında gerekli yerlerine su alır ve sonrasında çalışır. ancak ventillerde olabilecek bir sorun, motorların hava yapması vs. gibi durumlardan ötürü başına bir şey gelmesin diye su konulması söylenmiş. zaten tuz haznesinin su ile dolu olması gerekir tuzu çözebilmesi için.

klavuzda verilen bu uyarı ile 2 tip arızanın önüne geçilmek istenmiş

1 hava yapabilecek motorların daha çabuk su almasını sağlamak
2 su koyulmadan eklenecek tuzların bir yerlere zarar vermemesini sağlamak

bravoteam

@janderzel zartanyan yarı yarıya önce su sonra tuz koydum. Güzel
Çalışıyor şimdilik bakalım teşekkürler herkese

selamun aleykum kitty
1

mobil görünümden çık